0- 60 ay arası çocuğu olan anneler 687 lira verilecek? 687 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bir çok devlet kurum ve kuruluşların yardımları dar gelirli ailelere ulaştırılmaya devam ediyor. 0-60 ay arası çocuk sahibi olan annelere de devlet desteği veriliyor. Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bu destek 687 lira. Peki hangi anneler 687 lira alabilir? 687 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? 687 TL Yardım Başvuru Formu. 687 TL Yardım Nasıl Alınır? Annelere Yapılan Yardımlar Nelerdir? İşte tüm detaylar...

0- 60 ay arası çocuğu olan anneler 687 lira verilecek? 687 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

2019 yılında başlayan ve günümüze kadar devam eden annelere destek yardımı bu yılda devamlılığını sürdürüyor. Annelere, Aile ve Sosyal Çalışma ve Hizmetler Bakanlığı tarafından 687 lira destek veriliyor. Peki Hangi anneler vu destekten yararlanabiliyor? Anne yardımı destek başvuru şartları neler?

Öncelikle başvuru şartı taşıyan annelerin kendilerine en yakın Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüklerine giderek kendilerine verilen başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Başvurunuz alındıktan sonra başvuru incelemesine alınıyor ve tarafınıza olumlu ya da olumsuz olarak dönüş yapılıyor.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarını ziyaret ederek de bu yardıma başvuruda bulunabilirsiniz.

Hangi annelere 687 TL verilecek, başvuru şartları neler?

- Çocuğun yaşı 0 – 60 ay aralığında olması gerekir.
- Çocuk ile annenin aynı adreste ikamet etmesi gerekir.
- Annenin 4/1-a SSK sigortalısı olarak tam zamanlı çalışmıyor olması gerekir.
- Hane geliri asgari ücretin iki katından daha fazla olmamalıdır.

687 TL yardım parası nereye yatıyor?

Yardım başvurunuz onaylandıktan sonra alacağınız yardım tutarı sahip olduğunuz bir PTT hesabına yatacaktır. PTT hesabınız bulunmadığı takdirde bir PTT hesabı açtırmanız gerekecek. Bazı durumlarda yardım parası Halk Bankası ya da Ziraat Bankası’na yatırılabilyor.