1, 2, 3 ya da daha fazla çocuk sahibi olan anneler ücretler değişti, Paranız PTT hesabına yatıyor! 1300 TL destek

Devlet desteklerine her gün yenisi eklenirken, önceden verilen bir çok destek de devamlılığını koruyor. Bunlardan birisi de doğum yardım parası. 1,2,3 veya daha fazla çocuk sahibi olan anneler için doğum yardım parası PTT hesaplarına yatıyor. Peki doğum yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kimler doğum yardımından yararlanabilir, doğum yardımı ne kadar? İşte tüm ayrıntılar...

1, 2, 3 ya da daha fazla çocuk sahibi olan anneler ücretler değişti, Paranız PTT hesabına yatıyor! 1300 TL destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen doğrum yardım parası ücretleri değişti.

Doğum yardım ücreti özellikle çalışan anneler için büyük destek sağlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu destek ödemesinden doğum yapan ve çalışan anneler faydalanabiliyor. Ancak Doğum yardımı almanın belli şartları var.

Kimler doğum yardımı alabilir? Başvurular nasıl yapılıyor?

Türk vatandaşı ya da mavi kart sahibi olan anneler doğum yardımı alabilir. Aynı zamanda çalışan anneler de doğum yardımından faydalanabilir. Başvurular ise ilgili nüfus müdürlüklerinden ya da e devlet üzerinden yapılabilmektedir.

E devlet üzerinden tc kimliğiniz ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra doğum başvurusu yazarak aratma yapmanız gelen arama sonuçlarında Doğum yardımı forumuna tıklayarak formu eksiksiz biçimde doldurmanız yeterli olacaktır.

1,2,3 çocuk ve daha fazla olan aileler için doğum parası ne kadar?

Başvuruların yanı sıra doğum yardım parasının ne kadar olduğu da merak edilen ve aranan konuların başında geliyor. Bakanlık, ilk çocuk için 300 TL, ikincisi için 400 TL, üçüncü ve diğer çocuklar için de 600 TL gibi bir ödenek yapılmaktadır.

Ödemeler ikizler ve üçüzler için ise değişiyor. ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400 TL olup, toplamda 700 TL gibi bir ödenek sağlanır. Üçüzlerde ise, ilk çocuk için 300, ikincisi için 400 ve üçüncüsü için 600 olmak üzere 1300 TL kadar bir destek ödemesi sağlanıyor.

Doğum parasının alma şartları neler?

Doğum parası ülkemizde çalışan anneler için yapılan yardımlardan biri. Mavi kart sahibi aileler ise 15 Mayıs 2015’ten önce bu desteğe başvuru yapması gerekmektedir. Diğer bir deyişle doğum izin parası olarak da bilinen bu destek ödemesini almak için belirli bir şartlar yer almakta. Başvuru şartları ise aşağıdaki gibidir.

  • Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş ya da ödenmiş olması,
  • Bu süre içinde işyerinde çalışmamış olması,
  • Doğum olayının gerçekleşmiş olması,

 Doğum izin parası e - devlet üzerinden başvuru

Doğum yardımı başvurusu için gerekli belgeler nelerdir konusu, merak edilen bir diğer konulardan. e-Devlet üzerinden üzerinden, herhangi bir müdürlüğe belge yollamaya gerek olmadan bilgilerinizi girerek, telefonunuza gelen onay kodu ile işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sitede bulunan formu eksiksiz bir şekilde doldurduğunuz takdirde ona göre dönüş sağlanacaktır.

BAŞVURU SAYFASI VE BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

Yardım yapıldıktan sonra ödeme, bir sonraki ayın yirmi beşinde gerçekleşir. Ancak bazen bu durum 45 gün kadar bir süre ile gecikebilir. Böyle durumlarda doğum yardımı parasını alamayan anneler İl Müdürlüklerine başvuru yaparak itiraz dilekçesi sunabilirler. Daha sonrasında ödeme annenin TC kimlik numarası üzerinden yapılır.

Başvuru formu ise aşağıdaki gibidir.

1, 2, 3 ya da daha fazla çocuk sahibi olan anneler ücretler değişti, Paranız PTT hesabına yatıyor! 1300 TL destek - Resim : 1