1 bebek 5 kişi yaşamını yitirmişti! Diyarbakır'daki kazayla ilgili Fahrettin Koca'dan flaş açıklama

Diyarbakır'daki feci kazada 5 kişi yaşamını yitirdi. Gece yarısı meydana gelen kaza ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

1 bebek 5 kişi yaşamını yitirmişti! Diyarbakır'daki kazayla ilgili Fahrettin Koca'dan flaş açıklama

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün gece yolcu otobüsü devrildi. Kazada biri bebek 5 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı. Konuya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. 

8 yaralıdan 2 kişinin durumu ağır

Bakan Koca kazaya ilişkin olarak şunları söyledi:  Diyarbakır Silvan Bağdere'de bir otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 can kaybımız var. 8 yaralı tedavi altında, 2’sinin durumu ağır. 14 kişi tedavileri tamamlanarak taburcu oldu. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

1 bebek 5 kişi yaşamını yitirmişti! Diyarbakır'daki kazayla ilgili Fahrettin Koca'dan flaş açıklama - Resim : 1

Biri bebek 5 kişi hayatını kaybetti

Sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsünün devrildiği kaza, saat 03.00 sıralarında Diyarbakır-Silvan karayolu Bağdere mevkisinde meydana geldi.

Diyarbakır’dan Iğdır’a giden Yeni Diyarbakır firmasına ait 34 FMS 652 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yan devrilerek sürüklendi.

İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Kaza yerine gelen ekiplerce yapılan incelemede biri bebek 5 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi.

Kazada yaralanan ve bazılarının otobüste sıkıştığı 22 yolcu ise ilk müdahalelerinin ardından kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak, tedaviye alındı.

1 bebek 5 kişi yaşamını yitirmişti! Diyarbakır'daki kazayla ilgili Fahrettin Koca'dan flaş açıklama - Resim : 2

Otobüs 7 saat sonra kaldırıldı

Kazada yan yatarak yolu kapatan otobüs, 7 saat sonra vinçle kaldırıldı. Ekiplerin ortak çalışması sonucu kara yolu 2 saat sonra tek yönlü, 7 saat sonra da çift yönlü olarak açıldı.

Ölenlerin kimlikleri belirlendi

Cenazeleri Silvan ilçesindeki Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesine kaldırılan 5 kişinin kimlikleri tespit edildi. Ölenlerin Zahide Ceyhan (41), Dilber Çetinkaya (28), Seher Meygil (46), Veysel Bünul (35) ve bebek Asel Meygil olduğu belirlendi. Cenazeler, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Kazada hem kızını hem de annesini kaybetti

Kazada yaralanan Merve Meygil’in (23), birlikte yolculuk yaptığı bebeği Asel Meygil ile annesi Seher Meygili kaybettiği belirtildi.

Kaza sonrası otobüs şoförleri Bezat Yıldız ile Mehmet Siraç Uluç ve muavin Enis Pekşen gözaltına alındı. Silvan ilçesindeki Bağdere Jandarma Karakoluna götürülen şoförler ile muavinin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

İlk belirlemelere göre kazanın yağıştan kaynaklandığı tespit edilirken, 4’ü ağır, 22 kişinin hastanedeki tedavilerinin devam ettiği ifade edildi.