1 yıl boyunca patatesten başka bir şey yemedi sonrası...

Avustralya'da bir adam istemediği kilolarından kurtulmak için değişik bir diyete başvurdu. 1 yıl boyunca patatesten başka bir şey yemeyen adam kan testi yaptırdı ve bu testlerin sonucunda eskisinden daha iyi olduğunu söyledi.

1 yıl boyunca patatesten başka bir şey yemedi sonrası...

Avustralyalı Spudman Andrew Taylor, fazla kilolarından kurtulmak içib patatesten başla bir şey yemeyerek patates diyeti yapmaya başladı. Patestes yemeklerine ara sıra biraz soya sütü, domates sosu, otlar ve baharatlarla tatlandırdı.

Andrew ayrıca düzenli olarak takviye alarak ihtiyaç duyduğu tüm vitaminleride aldı. Ancak tüm yıl kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde sadece patates yedi. 

Andrew her zamankinden daha enerjik hissettiğini ve hatta bunun doğrudan bir sonucu olarak kilo verdiğini iddia etti. Hatta yılda dört kez kan testi yaptırdı ve bu testlerin sonucunda eskisinden daha iyi olduğunu söyledi.1 yıl boyunca patatesten başka bir şey yemedi sonrası... - Resim : 2

Beslenme uzmanı Fiona Hunter da Andrew ile aynı fikirde. Hunter, "Patatesler çeşitli vitamin ve mineral kaynaklarıdır. Ancak tek başına patates yemek, vücuda sağlık için gerekli olan tüm besin maddelerini sağlamaz. Sadece patatesten oluşan bir diyet vitamin ve minerallerden yoksun olacaktır.

Vücudun çalışması için A, E ve K vitaminleri, kalsiyum ve selenyum, esansiyel yağ asitleri, protein ve lif gibi 40 besine ihtiyacı var. Bunların hepsini tek bir gıda sağlayamaz, bu nedenle Sağlık Bakanlığı gibi grupların beslenme yönergeleri, çeşitli yiyecekler yememiz gerektiğini vurgular" dedi.