100 bin çiçek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için hazır

Iğdır'da yetiştirilen kadife, petunya, zinya ve gazanya türü 100 bin çiçek, sabah saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gönderilmek üzere özenle hazırlandı.

100 bin çiçek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için hazır

Iğdır Üniversitesinde yetiştirilen 100 bin çiçek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bahçesini süslemek için hazır. Fideleri Yalova'dan temin edilen ve Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü'ndeki seralarda yetiştirilen kadife, petunya, zinya ve gazanya türü çiçekler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gönderilmek üzere özenle hazırlandı.

100 bin çiçek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için hazır - Resim : 1

Son kontrollerin yapılmasının ardından tırlara yüklenen çiçekler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

100 bin çiçek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için hazır - Resim : 2

Çiçeklerin gönderilmesini takip eden Iğdır Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite olarak seracılık konusunda birçok firmayla rekabet eder konuma geldiklerini söyledi.

100 bin çiçek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için hazır - Resim : 3

Külliye çevresindeki süs bitkilerinin yetiştirilmesiyle ilgili sundukları teklifin kabul edildiğini belirten Alma, "100 bin çiçeğimiz Külliye'ye ulaşmak üzere yola çıktı. Çiçek fidelerini Yalova'dan temin ettik. Ürettiğimiz bu çiçeklerin kalitesi farklı, sürgün verebilen ve kış aylarına kadar dayanabilen özelliğe sahipler. Her bir türün 27'ye yakın tipi var. Zengin türlere sahip çiçeklerimiz Külliye'yi süsleyecek." dedi.