12 günde yıkamadılar! Milyon dolarlık projede son durum

Eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci'nin sahibi olduğu BESA Grup tarafından yapılan ve ağacı betona çeviren Bo Viera projesinde 4 katlı bir asansörün 1 duvarı 12 gündür yıkılamadı.

12 günde yıkamadılar! Milyon dolarlık projede son durum

Aksoy Holding tarafından yaptırılan Epique Island, Varyap inşaatın yaptığı Varyap  Yalıkavak, Deniz GYO ve Ataman inşaat imzası taşıyan Le Chic Gumbet, TAY Group’un yaptığı  Four Seasons, Mesa Bodrum Demirbükü, tv100'ün günlerdir gündemde tuttuğu Bo Viera ve ASTAŞ Holding tarafından yapılan Mandarin Otel.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ekipler Bodrum'da kaçak yapılaşmanın olduğu 8 projeyi tespit etti.

Yemyeşil ormanların içinde yükselen beton yığınlarından biri de tv100'ün günlerdir gündeme getirdiği eski ATO Başkanı Salih Bezci'nin sahibi olduğu BESA Grup tarafından yapılan Bo Vİera projesiydi.

Projede villalar birleştirerek fazladan alan yaratıldı. Bodrum katları açığa çıkarıldı.

İstinat duvarını ruhsatsız yapıldı. Kaçak plaj asansörü planladı. Ancak bu kaçak yapılar 12 gündür yıkılamadı.

24 Ağustos'ta Bodrum Belediyesi'ne bağlı yıkım ekipleri otel inşaatının kapısına dayandı. Çalışma Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ekipler de yapıda başka kaçaklar var mı diye kontroldeydi. Otelde villaların birleştirilerek alan yaratıldığı, bodrum katlarının deniz manzaralı hale getirildiği, ruhsatsız istinat duvarı yapıldığı ve plaja inen asansörün kaçak olarak planladığı ortaya çıktı.

Ekipler ilk olarak plaja inen asansörün yıkılması gerektiğini söyledi. Ancak iş makinalarının diğer bölümlere zarar vereceği söylendi. Bunun üzerine işçiler asansör etrafında iskele kurdu. Asansörün beton bloklarının kesilme yöntemiyle yıkılacağı belirtildi.

Ancak 12 gün geçmesine rağmen 4 katlı asansörün bir duvarı dahi yıkılamadı. Sebebi ise henüz öğrenilemedi.

Asansörün olduğu yerde göstermelik olarak duran bir vinç de dikkatlerden kaçmadı.

Şubat 2016'da yapımına başlanılan 200 milyon dolarlık projeye daha önce de tam 8 kez mühür vurulmuştu.