132 kişi vardı! Çin'de dün yaşanan uçak kazasıyla ilgili acı haber

Dün sabah saatlerinde Çin'de China Eastern Havayolları'na ait, 133 kişi taşıyan Boeing 737 yolcu uçağı Guangşi eyaletinde düştü. Yangının da çıktığı bölgeye ekipler sevk edildi. Çin medyasının bu sabah verdiği bilgilere göre uçakta kurtulan olmadı.

132 kişi vardı! Çin'de dün yaşanan uçak kazasıyla ilgili acı haber

Dün sabah saatlerinde Çin'de China Eastern Havayolları'na ait 132 kişiyi taşıyan yolcu uçağının düştüğü bildirildi. Çin medyasından gelen bilgilere göre ise maalesef uçaktan sağ çıkan kimse olmadı.

132 KİŞİ VARDI

Çin Sivil Havacılık İdaresinden yapılan açıklamada, 123'ü yolcu 9'u mürettebat 132 kişiyi taşıyan yolcu uçağının ülkenin güneyindeki Guangşi Cuang Özerk Bölgesi'nde kaza yaptığı belirtilmişti. Vucou şehrinin Tıng ilçesi kırsalında dağlık bölgede düşen uçağın, Yünnan eyaletinin merkezi Kunming'den Guangdong eyaletinin merkezi Guangcou'ya sefer düzenlediği ifade edilmişti.

SOSYAL MEDYADAN GÖRÜNTÜLER

Uçağın düştüğü bölgeden dumanların yükseldiğini, uçağa ulaşmaya çalışanların orman yollarında enkaz parçalarını bulduğunu gösteren görüntüler internette yayıldı.

DÜŞTÜĞÜ ANA DAİR GÖRÜNTÜLER

Sosyal medyada yayılan görüntülerin yanı sıra uçağın düşme anına dair görüntüler de ortaya çıkmıştı. İnternette paylaşılan, uçağın düşüşünü gösterdiği iddia edilen güvenlik kamerası kaydında da bir yolcu uçağının derin dikey dalış halinde burnunun üzerinde irtifa kaybettiği görüldü.

BİR İNTERNET SİTESİ BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

FlightRadar24.com" internet sitesinin verilerine göre, "5735" sefer sayılı China Eastern yolcu uçağı, 30 bin fit (yaklaşık 9 bin metre) irtifada seyir halindeyken yerel saatle 14.20'de, saatte 842 kilometre hızla dikey dalışa geçti ve bir buçuk dakika içinde yere çakıldı.

UÇAK 6 BUÇUK YILDIR HİZMET VERİYORDU

ABD'li üretici tarafından 2015 yılında hava yolu şirketine teslim edilen "Boeing 737-800" tipi uçak, 6,5 yıldır hizmet veriyordu. China Southern ve Air China ile birlikte Çin'in en büyük üç hava yolu şirketinden biri olan China Eastern'ın 600'den fazla uçaktan oluşan filosunda 109 adet Boeing 737-800 bulunuyor. Hava yolu şirketi matem işareti olarak web sitesini siyah ve beyaza çevirdi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı, Çin'deki uçak kazasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Çin'in Guangşi Cuang Özerk Bölgesi'nde meydana gelen uçak kazasının üzüntüyle öğrenildiği belirtildi. Açıklamada "Yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına ve Çin hükümeti ile halkına taziyelerimizi iletiyoruz." ifadesi kullanıldı. Kaynak: Sabah