14 yaşındaki çocuk gelin Meryem

Meryem'in tek hayali öğretmen olmaktı. Henüz 12 yaşındayken ailesinin zoruyla evlendirildi. 14 yaşına geldiğinde hamileydi. Bir gün tuvalette sancısı geldiğinde karnının ağrıdığını düşündü ama doğum başlamıştı... İşte Meryem'in inanılmaz hikayesi...

14 yaşındaki çocuk gelin Meryem

Gerçek adını gizlemek için 'Meryem' adıyla anlatılan olayda küçük kızın yaşadıkları şoke etti. Tek hayali öğretmen olmaktı ancak o zaman 16 yaşında olan kocası Meryem'i görünce bir anda her şey değişti. İlk başta evlenmek istemedi ancak ailesi bu evliliği yapmaya zorladı.

Gerçek adı gizlenen ve Peter denen koca, Singapur'un Nanyang Teknoloji Üniversitesi'nden Wee Kim Wee İletişim ve Bilgi Okulu'ndan gazetecilere verdiği demeçte karısını ilk gördüğü günü ve yaşadıklarını anlattı. "Onu gördüğüm anda ne kadar güzel olduğunu düşündüm" diyen Peter, onunla olabilmek için tekrar tekrar görmeye gittiğini söyledi.

Meryem ise "Daha fazla okumak ve evlenmek istemedim, ama kocam sinirlendi" dedi. Peter'ın kendisine evlenmek için yaptığı baskıların ardından aile baskısı da hissedince evliliği kabul eden Meryem, düğünden 1 yıl sonra hamile kaldı.

Doğurduğunun farkında değildi

Hamilelik sürecinde bir sorun yaşamayan Meryem, "Karnımın ağrıdığını düşünerek tuvalete gittim. Ne olduğunun farkında değildim. Sırtımda ağrı hissetmeye başladığım zaman doğum yaptığımı anladım" dedi. Meryem'i köyden kente doğum için götürdükleri sırada doğumun gerçekleştiğini söyleyen Peter, büyükannesinin göbek bağını kestikten sonra bebeği kucaklarına verdiğini söyledi.

Penan kabilesine dahil olan çift için erken yaşta evlilik oldukça normal. Singapur'da erken yaşta evliliik oranlarının yüksek olması ülkede sorun olarak görülse de kırsal kesimlerde bu tür uygulamalar devam ediyor. Yeniden bir bebek sahibi olmak isteyen Meryem'e doktorlar 18 yaşına kadar beklemesi gerektiğini söyledi.

Okula dönecek mi?

Meryem, okula hala dönmek istediğini ancak bunun kendi kararı olamayacağını söyledi. Meryem, "İstiyorum, ama bu benim kocama da bağlı. Emin değilim. Çünkü istesem bile kocam yapamaz" dedi.