15 Temmuz'da PTT ve bankalar açık mı?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü, bu yıl pazartesi gününe denk geliyor. Peki resmi tatil olan 15 Temmuz'da banka, PTT ve noterler çalışacak mı? Eczaneler açık olacak mı?

15 Temmuz'da PTT ve bankalar açık mı?

Hain darbe girişimini milletçe bertaraf ettiğimiz 15 Temmuz 2017 gününde kaybettiğimiz şehitlerimizi anıyoruz.  Resmi tatil ilan edilen bu gün bu yıl pazartesi gününe denk geliyor. Çalışanlar pazar ve pazartesiyi birleştirerek iki gün izin yapacaklar. 

15 Temmuz'un pazartesiye denk gelmesi ve resmi tatil olması bazı soruları da beraberinde getirdi. 15 Temmuz'da bankalar açık mı? PTT ve noterler çalışcak mı?

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?

Demokrasi ve Milli Birlik Günü olan 15 Temmuz resmi tatildir. 15 Temmuz, 2019 yılında Pazartesi gününe denk geliyor ve resmi tatil.

15 Temmuz 2016 tarihinde şehit olan vatandaşları, polisleri ve askerleri anmak için ve demokrasi zaferini kutlamak için ilan edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, geçtiğimiz dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda resmi tatil olarak ilan edilmişti.

15 TEMMUZ'DA ECZANELER AÇIK MI?

15 Temmuz'un resmi tatil edilmesi ile birlikte bugün eczaneler kapalı. Ancak nöbetçi eczane uygulaması devam ediyor olacak.

 

TBMM'de 15 Temmuz tarihinin resmi tatil olarak ilan edilmesiyle ilgili karar;

MADDE 1- (1) Ankara İline bağlı “Kazan İlçesi”nin adı “Kahramankazan” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- (1) 17.3.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “ve 1 Mayıs günü” ibareleri “,1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü” olarak ve birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir.”

 15 TEMMUZ'DA BANKALAR AÇIK MI?

15 Temmuz resmi tatil olduğu için bankalar açık olmayacak. Bankada gerçekleştirmek istediğiniz işlemleri pazartesi günü yerine getiremeyeceksiniz.

15 TEMMU’DA KARGO ÇALIŞIYOR MU?

Kargo firmaları ise özel kurumlar olduğu için değişiklik gösteriyor, bu nedenle vatandaşlar ilgili firmanın müşteri hizmetleriyle görüşebilir.