15 yıl sonra bahçede gömülü bulundular! Diziye konu olan gerçek bir cinayet hikayesi

David Thewlis'in, ödüllü Olivia Colman'la birlikte oynadığı dört bölümlük yeni bir TV dizisi “Landscapers”ın hikayesinin gerçeklere dayandığını biliyor muydunuz? Gelin, anne ve babasını öldürüp bahçelerine gömen Edward'ların hikayesine birlikte tanıklık edelim...

15 yıl sonra bahçede gömülü bulundular! Diziye konu olan gerçek bir cinayet hikayesi

Ed Sinclair tarafından yazılan ve Will Sharpe tarafından yönetilen bir kara komedi drama dizisi Landscapers, gerçek bir olaya dayanıyor. Dizi; Nottinghamshire sakinleri William ve Patricia Wycherley'in 1998'de nasıl cinayete kurban gittiklerini anlatıyor. İngiltere'nin Nottingham kentindeki bir evin arka bahçesinde iki ceset bulunmasıyla sıra dışı bir soruşturmanın odağı haline gelen bir çiftin yıllarıdır nasıl fark edilmedikleri ise bir hayli şaşırtıcı.

15 yıl sonra bahçede gömülü bulundular! Diziye konu olan gerçek bir cinayet hikayesi - Resim : 1

Bahçede iki gömülü ceset bulundu

Nottinghamshire'da bir evin arka bahçesinde iki ceset gömülü halde bulundu. Cesetlerin 63 yaşındaki Patricia ve 85 William Wycherley isimli çiftin olduğu tespit edildi. Çift gömülmeden önce 2 kez vurulmuşlar ve 1998'de gömülmüşlerdi.

15 yıl sonra bahçede gömülü bulundular! Diziye konu olan gerçek bir cinayet hikayesi - Resim : 2

15 yılın ardından...

Asıl hikaye Ekim 2013'te yaşlı bir kadının polisle yaptığı telefon görüşmesiyle başladı. Arayan kişi polise, üvey oğlunun ve gelininin iki kişiyi öldürdüğünü ve kurbanlarını kendi arka bahçelerine gömdüğünü bildirdi.Tuhaf olan durum, cesetlerin bu görüşmeden 15 yıl önce gömülmüş olmasıydı. Susan ve Christopher Edwards çifti cinayetten şüpheli bulundu fakat bu çift oldukça mütevazı bir yaşam sürüyorlardı, cinayeti işlemiş olmaları düşünülemezdi.

15 yıl sonra bahçede gömülü bulundular! Diziye konu olan gerçek bir cinayet hikayesi - Resim : 3
Susan ve Christopher Edwards

 

Mermi hala omurgasındaydı

Daha şoke edici olan ise Susan'ın 63 ve 86 yaşlarındaki ebeveynleri William ve Patricia Wycherley'in 1998'den beri ortalıkta görülmemesiydi. Christopher'ın yaşlı üvey annesinin polisi arayıp ihbarda bulunmasından iki gün sonra bahçede arama çalışmaları yapıldı ve iki ceset bulundu. İki ceset de vurulmuştu ve birinin mermisi hala omurgasındaydı.

15 yıl sonra bahçede gömülü bulundular! Diziye konu olan gerçek bir cinayet hikayesi - Resim : 4

İtiraf ettiler

Christopher daha sonra polise verdiği ifadesinde, eşi Susan'ın ailesini ziyareti sırasında onlarla tartıştığını ve annesine öfkelenen Susan'ın onu vurduğunu söyledi. Christopher ve Susan Fransa'da yaşıyordu ve polis sorgulanmak üzere İngiltere'ye dönmelerini istedi. Christopher ve Susan Edwards, 30 Ekim 2013'te St Pancras istasyonunda tutuklandı.

15 yıl sonra bahçede gömülü bulundular! Diziye konu olan gerçek bir cinayet hikayesi - Resim : 5
William Wycherley

 

25 yıl hapis cezası aldılar

Çift, ebeveynlerini öldürmekten suçlu bulundu ve 2014'te en az 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yakalanan çiftin ellerinde sadece bol miktarda bozuk para, bir parça kıyafet ve bir bavul dolusu Hollywood hatırası bulundu.

15 yıl sonra bahçede gömülü bulundular! Diziye konu olan gerçek bir cinayet hikayesi - Resim : 6

Peki cinayeti nasıl örtbas etmeyi başardılar?

Edward'ların ebeveynlerinin yokluğunu hissettirmemek için onları çeşitli yöntemlerle hayatta olduklarını göstermeye çalıştılar. Onların sosyal yardımlarını ve emekli maaşlarını kullandılar ki kimse öldüklerinden şüphelenmesin.

15 yıl sonra bahçede gömülü bulundular! Diziye konu olan gerçek bir cinayet hikayesi - Resim : 7

Wycherley'ler, kızları dışında kimseyle bağlantıları olmayan sessiz bir çiftti. Bu nedenle, anne ve babasını öldürdükten sonra Susan, postalarını yeniden yönlendirdi ve ailesinin katılmaları gereken tüm randevuları iptal etti. Edward'lar insanlara Wycherley'lerin Morecombe, Blackpool ve hatta Avustralya'ya taşındıklarını söylediler.

15 yıl sonra bahçede gömülü bulundular! Diziye konu olan gerçek bir cinayet hikayesi - Resim : 8

Susan, onların adına kartlara ve postalara cevap veriyordu. Çalışma ve Emeklilik Bakanlığı 2012'de Bay Wycherley'i şahsen görmek istediğinde, yaşlı çiftin ölümlerini saklama çabalarında maskeleri düşmeye başladı.

15 yıl sonra bahçede gömülü bulundular! Diziye konu olan gerçek bir cinayet hikayesi - Resim : 9

Edward'ların gözaltına alınmasına asıl sebep açgözlülükleri sonucunda birikmiş borçlarıydı. Christopher üvey annesini arayıp ona borç para vermesini istemişti.
2006 yılında borçlarını ödemek için Blenheim Close'un evini satmak zorunda kaldılar. Buna rağmen boçlarını ödeyemediler ve Christopher'ın iş yerinden aldıkları 10.000 sterlin ile Fransa'ya kaçtlar. Birkaç ay içinde çift, sahip oldukları tüm parayı harcamıştı.

Ne zaman hüküm giydiler?

Duruşmaları, Haziran 2014'te Nottingham Crown Court'ta başladı. Susan'ın Eurovision Şarkı Yarışması'nı izleyerek balık ve cips yerken, anne babasının cesetlerinin üst katta olduğunu ve Christopher'ın ertesi gece onları gömmek için Susan'a yardım ettiğini itiraf ettiler.

15 yıl sonra bahçede gömülü bulundular! Diziye konu olan gerçek bir cinayet hikayesi - Resim : 11

Fakat savcılar, Susan'ın amacının para odaklı olduğunu ve ebeveyninin hakkı olduğu mirasın onu çileden çıkardığını savundu. Çift, en az 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.