Postacı 16 yıl teslimat yapmadı!

Çalışmaya başladığı 2003 yılından emekli olduğu 2019 yılına kadar dağıtması için verilen hiçbir postayı teslim etmeyen postacı hapis cezasıyla karşı karşıya...

Postacı 16 yıl teslimat yapmadı!

Japonya'da 16 yıl süresince çalıştığı posta dağıtım hizmetinde bir kez bile teslimat yapmayan 61 yaşındaki emekli postacı üç yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Postacı kendisini, "Çok zahmetliydi" diyerek savundu.

Japonya’nın başkenti Tokyo yakınlarındaki Kanagawa’da yaşanan olayda, 61 yaşındaki eski bir posta memuru, ‘çok fazla zahmete gireceği’ gerekçesiyle dağıtmakla yükümlü olduğu postaları adreslerine hiç ulaştırmadı. Adı açıklanmayan postacının 2003 ile 2019 yılları arasında yaklaşık 24 bin postayı iletmediği ortaya çıktı.

Postacı, “Onları teslim etmek çok zahmetliydi. Meslektaşlarımın genç postacılardan daha az yetenekli olduğumu düşünmelerini istemedim” diyerek kendini savundu.

Geçen yıl durumun ortaya çıkmasıyla postacının görevine son verilirken teslim edilmeyen postalar da adamın evinde bulundu. Posta kanununu ihlal etmekle suçlanan adam, suçlu bulunması halinde üç yıla kadar hapis cezası ve 500 bin yen (yaklaşık 27 bin TL) para cezasıyla karşı karşıya kalabilir.