175 öğretim üyesi alınacak! O üniversite için başvuru şartları neler? Öğretim üyesi başvuruları nasıl yapılır?

Üniversiteye 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince 175 öğretim üyesi istihdam edecek. O üniversite için başvuru şartları neler? Öğretim üyeleri yapılacak istihdamın ardından araştırma yapmaya başladı. Öğretim üyesi başvuruları nasıl yapılır? İşte, tüm merak edilenler...

175 öğretim üyesi alınacak! O üniversite için başvuru şartları neler? Öğretim üyesi başvuruları nasıl yapılır?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince 175 öğretim üyesi istihdam edeceğini duyurdu. Yapılan duyurunun ardından vatandaşlar araştırmaya başladı. Öğretim üyesi adayları alınacak 175 öğretim üyesi için yarışa girdi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü yaptığı açıklamada;  2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince gereken unvanı ve nitelikleri belirtilen kadrolara öğretim üyesi alınacak.

Başvuracak öğretim üyesi adayların, 657 sayılı Kanun'un 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları, 2547 sayılı Kanun'un 5772 sayılı Kanun'la değiştirilen 23, 24 ve 26. maddelerinde belirlenen asgari koşulları sağlamış olmaları ve yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması ve belgelendirilmesi gerekmektedir.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi alacağı 175 öğretim üyesi için başvuru tarihini belirledi. Öğretim üyesi adaylarının duyurulan ilan için son başvurusu 27 Haziran 2022 Pazartesi gününe kadar devam edecektir.

175 öğretim üyesi alınacak! O üniversite için başvuru şartları neler? Öğretim üyesi başvuruları nasıl yapılır? - Resim : 2

Başvuru için gereken adımlar şu şekildedir;

-Profesör kadroları daimi statüde olup, başvuracak adayların başvuracakları Anabilim Dalını belirtir dilekçe, özgeçmiş, hizmet belgesi ve yabancı dil sınav sonuç belgesi, fotoğraf, kimlik fotokopisi, lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık diplomaları ile doçentlik belgesi, erkek adaylar için askerlik durum belgesi, adli sicil belgesi, bilimsel eser, çalışma ve yayınlarını 6 (altı) adet USB Bellek ortamına aktarıp Rektörlüğe,

-Doçent kadroları daimi statüde olup, başvuracak adayların başvuracakları Anabilim Dalını belirtir dilekçe, özgeçmiş, hizmet belgesi ve yabancı dil sınav sonuç belgesi, fotoğraf, kimlik fotokopisi, lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık diplomaları ile doçentlik belgesi, erkek adaylar için askerlik durum belgesi, adli sicil belgesi, bilimsel eser, çalışma ve yayınlarını 4 (dört) adet USB Bellek ortamına aktarıp Rektörlüğe,

-Doktor Öğretim Üyesi kadroları için, başvuracak adayların başvuracakları Anabilim Dalını belirtir dilekçe, özgeçmiş, hizmet belgesi ve yabancı dil sınav sonuç belgesi, fotoğraf, kimlik fotokopisi, lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık diplomaları ile erkek adaylar için askerlik durum belgesi, adli sicil belgesi, bilimsel eser, çalışma ve yayınlarını 4 (dört) adet USB Bellek ortamına aktarıp ilgili birimlere başvurmaları gerekmektedir.

175 öğretim üyesi alınacak! O üniversite için başvuru şartları neler? Öğretim üyesi başvuruları nasıl yapılır? - Resim : 3

-Müracaat edecek adayların “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi”nde belirlenen koşulları yerine getirmeleri gerekmektedir. Söz konusu yönergeye https://www.yyu.edu.tr/Birimler/555/sayfalar/2112 bu link üzerinden ulaşılabilir.

-Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi), çalıştığı kurumdan veya e-Devlet üzerinden alacakları “hizmet belgesini” müracaatlarına eklemeleri gerekmektedir.

-Adaylar ilan edilen kadrolardan ancak birine başvurabilirler. Birden fazla kadroya başvuruda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

-Başvurular şahsen yapılacaktır. Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

-17.04.2021 tarihli ve 31457 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu gereğince ilk defa ve yeniden atanmaya hak kazanan adaylar hakkında arşiv araştırması yaptırılacaktır.