18 ayar altın fiyatında... Bu nasıl maske!

Altın ve gümüşten yapılan maskeler fiyatı 1500 ile 20 bin aralığında satışa sunuldu. 18 ayar altın fiyatında olan bile var.

18 ayar altın fiyatında... Bu nasıl maske!

Eminönü'nde 32 yıldan bu yana gümüş üzerine çalışan 43 yaşındaki Sabri Demirci, koronavirüs salgını nedeniyle bir süre dükkanını açamadı. Demirci, bilim insanlarının yaptığı araştırmalar sonucu gümüşün antibakteriyel olduğunun tespit edilmesi üzerine evinde geçirdiği 2,5 ayda gümüşten maske yapmaya karar verdi.

'Mikrop barındırmaz'

18 ayar altından imal edilen 20 bin liralık maskelerinin olduğunu ifade eden Sabri Demirci, 4,5 aydır maske kalıbı ve tasarımıyla uğraştığını belirterek, 20 gram bir ağırlığında olan maskelerle ilgili, "Nihayet çıkardık. Dünyada ilk olan antibakteriyel gümüş maskeyi üretiyoruz. Saf 999 ayar. İçerisinde hiçbir şekilde bakır, nikel kaplama bulundurmaz. Gümüş maskenin özelliği üzerinde hiçbir şekilde bakteri, mikrop barındırmaz" dedi.

'Nefes almakta sıkıntı yaşatmaz'

Ürettikleri maskelerin nefes almakta sıkıntı yaratmadığını belirten Demirci, "Gümüşün antibakteriyel olması sebebiyle bir mikrop en fazla 5 dakika yaşayabiliyor. Bunun daha önce araştırmaları bilim insanlarınca yapılmış. Gümüşün bu şekilde bir özelliği olduğu söyleniyor. Gümüş zaten sağlık sektöründe de çok kullanılan bir madde" diye konuştu.