Uzman isim açıkladı! Emekli ve memura zam...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, milyonlarca emekli ve memuru ilgilendiren zam oranları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kaya, Temmuz'da açıklanacak zamlı maaşlara ilişkin güncel tabloyu ve hesaplama yöntemlerini anlattı. İşte 18,5 milyon çalışanı ilgilendiren zam oranlarında son durum...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarına göre belli olan hem işçi ve memur emeklilerinin zam oranları netleşmeye başladı. Memur ve memur emeklilerinin yanında işçi ve Bağ-Kur emeklilerin Temmuz ayında alacakları zam oranlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, konunun 14 milyon emekli 4,5 milyon memuru ilgilendirdiğini söyledi.

İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin 3 aylık enflasyon farkına göre zam oranlarının netleştiği kaydeden Özgür Kaya, "3 aylık enflasyona baktığımızda yüzde 22,81'lik bir artışın meydana geldiğini görüyoruz" dedi.

Özgür Kaya, enflasyon oranlarının memur ve memur emeklilerini nasıl etkilediğine ilişkin, toplu sözleşme uygulamasının devreye girdiğini ifade etti.

Kaya, "Toplu sözleşmeden kaynaklanan yüzde 7'lik bir fark bulunuyor. Yüzde 22,81'den yüzde 7'yi düştüğümüzde çıkan rakam memur ve memur emeklilerinin mevcut zam farkını veriyor" diye konuştu.