19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları ve sözleri

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmıştır ve bu tarih Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı tarih olarak kabul edilir. Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 102. yıldönümü yaklaşırken 19 Mayıs mesajları ve sözleri araştırılıyor. İşte, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajları

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları ve sözleri

19 Mayıs mesajları gündemde araştırılmaya başlandı. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a çıkmıştır. 19 Mayıs tarihi Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak geçiyor. Önemli ve anlamlı bir gün olan 19 Mayıs' yaklaşırken 19 Mayıs mesajları ile sözleri araştırılmaya başlandı. İşte en güzel, yeni, anlamlı ve resimli 19 Mayıs mesajları ve sözleri…

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları ve sözleri - Resim : 1

  • 19 Mayıs'ın 102. yılında tüm milletimizin Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum.
  • Milletin istiklâlini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları ve sözleri - Resim : 2

  • 19 Mayıs, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.
  • Milletimiz çok büyüktür. Hiç korkmayalım. O, esaret ve aşağılığı kabul etmez. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları ve sözleri - Resim : 3

  • 19 Mayıs 1919'un 102. yıldönümünde Milli Mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.
  • Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları ve sözleri - Resim : 4

  • 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyor, bu ülke için can vermiş bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
  • Gençliğinde dik duranın ihtiyarlığında beli bükülmez. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları ve sözleri - Resim : 5

  • Gençlerin ve aziz Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın bütün kahramanlarını saygı ile anıyorum.
  • 19 Mayıs ulusal egemenliğin başlangıç günüdür. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.
  • 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları ve sözleri - Resim : 619 Mayıs'ta milletimizin geleceği olan gençlerimize nice başarılar diler vatanın ve milletin yükselişinde öncülük etmelerini temenni ederim.

 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları ve sözleri - Resim : 7

19 MAYIS'IN ANLAM VE ÖNEMİ 

Gençlik ve Spor Bayramı ilk defa 1926 yılında Gazi Günü adı altında Samsun'da kutlanmış, 24 Mayıs 1935'te Atatürk Günü adı altında resmiyet kazanmıştır. Beşiktaş'ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı'nda kutlanan bu ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü haline gelmiştir.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları ve sözleri - Resim : 8

Bu organizasyondan bir süre sonra gerçekleşen Spor Kongresi'nde söz alan Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni kutlanan Atatürk Günü'nün tüm gençliğe mal edilebilmesi için "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" adı altında her yıl yapılmasını teklif etmiştir. Kongrede oylanan bu öneri kabul edilmiş ve Atatürk'ün de onayıyla yasalaşmıştır. 20 Haziran 1938 tarihli kanunla "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanan bu ulusal bayramın adı 12 Eylül Darbesi'nden sonra "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" adını almıştır.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları ve sözleri - Resim : 9

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları ve sözleri - Resim : 10

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları ve sözleri - Resim : 11

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları ve sözleri - Resim : 12

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları ve sözleri - Resim : 13

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları ve sözleri - Resim : 14