19 Mayıs İETT ücretsiz mi? 19 Mayıs toplu taşıma (metro, metrobüs, Marmaray, tramvay) bedava mı?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı günü toplu taşıma kullanmak isteyenler, araçların ücretsiz olup olmadığını sorgulamaya başladı. Peki, 19 Mayıs İTT ücretsiz mi? 19 Mayıs toplu taşıma (metro, metrobüs, Marmaray, tramvay) bedava mı?

19 Mayıs İETT ücretsiz mi? 19 Mayıs toplu taşıma (metro, metrobüs, Marmaray, tramvay) bedava mı?

19 Mayıs'ta İETT, metro, metrobüs, Marmaray ve tramvayın ücresiz olup olmadığı merak edilen konular arasında olsu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel toplu taşımalar ücretsiz yapılmıştı.19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılmak için toplu taşıma kullanmak zorunda olanlar, toplu taşımanın bedava olup olmadığını araştırıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı merak edilen soruyu yanıtladı. İşte, 19 Mayıs metro, metrobüs, Marmaray, tramvay toplu taşıma ücretsiz olan iller...

19 MAYIS İETT ÜCRETSİZ Mİ?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatil olarak kabul ediliyor. 2022 yılı içinde Perşembe gününe denk gelen bu bayramda geçtiğimiz senelerde tüm İETT seferleri ücretsiz yapılmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Marmaray, Başkentray ve İZBAN trenlerimiz 19 Mayıs’ta saat 00.00’dan 23.59’a kadar ücretsiz hizmet verecektir.” dedi.

19 Mayıs İETT ücretsiz mi? 19 Mayıs toplu taşıma (metro, metrobüs, Marmaray, tramvay) bedava mı? - Resim : 1

19 MAYIS TOPLU TAŞIMA (METRO, METROBÜS, MARMARAY, TRAMVAY) BEDAVA MI?

Ulaştırma bakanlığından yapılan açıklamaya göre 19 Mayıs'ta Marmaray, Başkentray ve İZBAN trenleri saat 00.00'dan 23.59'a kadar ücretsiz olacak. Fakat İETT ve diğer otobüslerin 19 Mayıs'ta ücretsiz olup olmayacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Perşembe günü otobüs, metro, metrobüs ve tramvay seferlerinin ücretsiz olması bekleniyor.

19 Mayıs İETT ücretsiz mi? 19 Mayıs toplu taşıma (metro, metrobüs, Marmaray, tramvay) bedava mı? - Resim : 2

19 MAYIS İSTANBUL'DA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

İstanbul'da Marmaray 19 Mayıs'ta saat 00.00'dan 23.59'a kadar ücretsiz hizmet sunacak. Aynı şekilde otobüs, metro, metrobüs ve tramvayların da 19 Mayıs'ta ücretsiz olması bekleniyor.

19 MAYIS ANKARA'DA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

EGO (Elektrik Gaz Otobüs Genel Müdürlüğü) 19 Mayıs'ta toplu taşımanın ücretsiz olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada ''EGO Genel Müdürlüğü toplu taşıma araçları (EGO Otobüsleri, Metro, ANKARAY ve Teleferik) ile “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”mızın 103. yılı olan 19 Mayıs 2022 Perşembe günü vatandaşlarımıza ücretsiz olarak hizmet verilecektir.

19 Mayıs İETT ücretsiz mi? 19 Mayıs toplu taşıma (metro, metrobüs, Marmaray, tramvay) bedava mı? - Resim : 4

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince alınan “İlk Mahalli İdare seçimlerine kadar dini ve milli bayram günlerinde saat 06.00’dan başlayarak gece saat 24.00’e kadar EGO Genel Müdürlüğüne ait otobüs, raylı sistemler ve teleferik ile verilen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılması …” kararı gereği vatandaşlarımız, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda EGO Genel Müdürlüğünce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden (Otobüs, Metro ve ANKARAY ile daha önce belirlenen servis saatlerinde olmak kaydıyla Teleferik) ücretsiz olarak faydalanabileceklerdir.

342 güzergâhta hizmet vermeye devam eden EGO otobüslerinin hareket saatleri ve güzergâhlarına, EGO CEP’TE mobil uygulamasından ve Kuruluşumuz internet sitesinde (www.ego.gov.tr) bulunan “Şehir İçi Ulaşım/Web Bilgi Sistemi” bölümünden ulaşılabilir.' denildi.

19 MAYIS İZMİR'DE TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

İzmir'de 19 Mayıs günü toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda o güne özel toplu taşıma 1 kuruş olarak belirlenmişti. belirtmişti. 19 Mayıs'ta da benzer bir kararın verilmesi bekleniyor.