19 Mayıs skandalı! Kız tekvandocuya antrenörden tokat!

Diyarbakır'da Türkiye Gençler Tekvando İl Seçmelerinde, antrenör O.B., müsabakayı kaybeden sporcusu, genç kıza tokat attı. Kız sporcuya atılan tokatın görüntülerine tepki yağdı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlandığı dün, Kayapınar ilçesindeki bir salonda Türkiye Gençler Tekvando İl Seçmeleri yapıldı. Seçmelere katılan kız sporcu, rakibine yenilip elendi.

19 Mayıs skandalı! Kız tekvandocuya antrenörden tokat! - Resim : 1

Antrenör O.B., kazanan rakip sporcuyu tebrik etti, ardından da seyircilerin gözü önünde elenen sporcusuna tokat attı. Geriye doğru savrulan genç kız hiçbir şey yapmadan beklerken, O.B. de minderi terk etti. O anlar bir seyircinin cep telefonu kamerasına yansıdı. 

19 Mayıs skandalı! Kız tekvandocuya antrenörden tokat! - Resim : 2

Diyarbakır'da Gençler Tekvando İl Seçmeleri'nde, antrenör Orhan B, müsabakayı kaybeden sporcusu genç kıza tokat attı. Türkiye Tekvando Federasyonu antrenörü disipline sevk edip görevden aldı. 

Türkiye Taekwondo Federasyonu, olayla ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklama şu şekilde:

"Dün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu yaşarken gündeme gelen olay başta taekwondo camiamız olmak üzere toplumumuzun her kesiminin tepkisi çekmiştir.

Diyarbakır taekwondo il seçme müsabakaları esnasında bir antrenörümüzün ekranlara da yansıyan ve sporcusuna tokat attığı olayla ilgili Federasyonumuz derhal gerekli işlemleri başlatmıştır.

Söz konusu antrenör, tedbirli olarak Federasyonumuz Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş olup, aynı antrenörle ilgili Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Ceza Kurulu’na da gerekli işlemlerin yapılması için resmi yazı yazılmıştır.

Söz konusu antrenör, hakkındaki soruşturma sonuçlanana kadar taekwondo ile ilgili bir görevde bulunamayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."