2 bin TL verilecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Başvuru şartları nedir? Kimler başvurabilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda 'Türkiye Aile Desteği' programını duyurdu. Merakla beklenen paketin detayları belli oldu.

2 bin TL verilecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Başvuru şartları nedir? Kimler başvurabilir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, uygulanacak yeni destek programlarını açıkladı. Buna göre 'Türkiye Aile Desteği' programıyla ekonomik olarak dezavantajlı ancak mevcut programlardan yararlanamayan kesimlere yönelik 15 milyar liralık yeni bir paket daha devreye alınıyor.

"15 milyar liralık yeni bir paketi daha devreye alıyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bir müjde de sosyal yardımlar konusunda vermek istiyorum. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 98 milyar liralık sosyal yardımda ihtiyaç duyan her vatandaşımızın yanında olmuştuk. Bu yıl sosyal yardım bütçemizi ek programlarla daha da güçlendiriyoruz. Amacımız gelişen ve büyüyen Türkiye’nin refahının tüm kesimlerle paylaşılmasını sağlamaktır. Bu kapsamda 'Türkiye Aile Desteği' programıyla ekonomik olarak dezavantajlı ancak mevcut programlardan yararlanamayan kesimlere yönelik 15 milyar liralık yeni bir paketi daha devreye alıyoruz." diye konuştu. 

 "Ana okulu anasınıfı yardım programının da hayırlı olmasını diliyorum"
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı anaokullarına veya anasınıflarına çocuklarını kaydettiren aileler için de bir destek programı oluşturduk. Bu program çerçevesinde son bir yılda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yardımlarından faydalanmış olan aileler herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın çocuklarını okullara kaydettirebilecektir. Ana okulu anasınıfı yardım programının da hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi.

 Başvurular ne zaman başlayacak? Başvurular nereden yapılacak?
Haziran ayı itibarı ile başvuruların başlayacağı bu Aile Destek Paketi Programına dijital ortamlardan başvuru yapılabilecektir. E-Devlet uygulaması üzerinden, zor durumda olan vatandaşların bu programa başvuru yapabileceği açıklamalar arasında yer aldı. Sunulan bu paket kapsamında verilecek yardımların tutarı hakkında net bir açıklama henüz yapılmamış olsa da ihtiyaca göre 1.000 TL, 1.500 TL ve 2.000 TL tutarında nakit yardım paketleri olacağı düşünülüyor.