2 dakikayla faciadan kurtuldu! "Devam edeceğiz, ekmek parası"

Faciadan iki dakika ile kurtulan maden işçisi yaşananları anlattı. 14 yıldır aynı madende çalıştığını belirten Aydın Kalaycı, "Devam edeceğiz. Ekmek parası" ifadelerini kullandı.

2 dakikayla faciadan kurtuldu! "Devam edeceğiz, ekmek parası"

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamadan 2 dakikayla kurtulan Aydın Kalaycı yaşananları anlattı. "Eksi 300 kotunda 14 kişi falandık. Oradan tek ben çıkabildim. 14 yıldan beri hep akrabayız" diyen Kalaycı, "Devam edeceğiz. Ekmek parası" ifadelerini kullandı.

İlk kez böyle bir şeye tanık olduğunu kaydeden Kalaycı, "Ocaklarımız dışarıdan 7-24 yaşanıyor. Öyle bir toz duman hayatımda görmedim. Lambayla önümü göremiyordum. Biz elimizden geleni yaptık. Arkadaşlarımızı bırakmadık. 24 saattir buradayız. En son görevimizi yaptık. En son 13-14 kişi kalmıştı. Gece 2'de tekrar indik. Hepsini aldık. Ocakta kimse kalmadı" diye konuştu.

Kalaycı, "Biz sadece aldığımızı çıkardık. Tam sayı tutmadık. Çıkardıklarımızda başta bir iki yaralı vardı. 6-7 kişi hastanede varmış şu anda. Her vardiyada sayı değişiyor. Kaç kişi gelip gelmeyeceği de belli olmuyor. Biz de sayıyı bilmiyoruz. Son görevlerimizi yerine getirdik. Bizim için bundan sonra zor olacak. Belki arkadaşlarımız rüyalarımıza girecek. Ama yapacak bir şeyimiz yok. Ekmeğimizi kömürden çıkartıyoruz. Bir iki zorluk çekeceğiz. Artık yapacak bir şeyimiz yok" dedi.