2 hafta sonra Türkiye’ye dönecekti, acı haberi baba ocağına ulaştı

Erbil de şehit olan diplomat Osman Köse, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde gözyaşları sel oldu aktı.

2 hafta sonra Türkiye’ye dönecekti, acı haberi baba ocağına ulaştı

Türkiye’nin yüreğini yakan haber Irak’ın Erbil kentinden geldi. Teröristler diplomatlarımızı hedef aldı. Erbil’de retoranta düzenlenen silahlı saldırıda diplomat Osman Köse şehit düştü. Acı haber önce baba ocağı Mersin’e ulaştı. Baba evi Türk bayrakları ile donatıldı.

Evli 1 çocuk babasıydı

Osman köse 36 yaşında evli ve 1 çocuk babasıydı. Ankara’da yaşıyordu. 5 ay önce; 6 ay için ırak’a gönderilmişti.  Bayrama yakın da Türkiye’ye dönecekti. Ancak Osman Köse’nin Al Bayrağa sarılı naaşı geldi. Şehit diplomat için Ankara’da cenaze töreni düzenlendi. Tekbirler getirildi, dualar edildi. Şehit diplomat sonsuzluğa uğurlandı.

Törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül,  CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit diplomatın cenaze namazın Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Şehit cenazesinde gözyaşları sel oldu aktı. Annesi, eşi ve yakınları al bayrağa sarılı tabuta dakikalarca sarıldı, ağıt yaktı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şehidin ailesi ile yakından ilgilendi. Şehit Osman Köse'nin tabutunu polisler omuzlarında taşındı. Şehidimizin naaşı kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek için baba ocağı mersine gönderildi.