Dursun Özbek'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

2. kez Galatasaray Başkanı olan Dursun Özbek, Galatasaray Adası ve Riva projesiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Özbek, desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Dursun Özbek'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün olağan divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Birçok konu hakkında camiaya bilgi veren ve gelecek planlarından bahseden Özbek, Galatasaraylı taraftarlara da transfer müjdesi verdi.

Özbek'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"İlk iş, Atamızın huzuruna gittik. Burada, Cumhuriyet'in 100. yılında başarılı olacağımızın sözünü verdik. Futbol için, özellikle 100. yılda müthiş bir rekabet var. Her kulüp, 100. yılın önemine binaen şampiyon olmak için elinden geleni yapıyor. Biz de yeni bir ekibiz. Futbolu dizayn etmek için, daha önce de çalıştığım Cenk kardeşimle bir sözleşme yaptık."

"Başarı kazanmak üzere hazırlanıyoruz. Transferlerimize hazırlanıyoruz. Seçim öncesinde de çalışmamız vardı, hiç endişe etmeyin, çok güzel bir takım kuracağız."

"Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum''

"Artık Galatasaray Adası eskisi gibi dokunulabilir bir yer olmaktan çıkıyor. Galatasaray Adası dört parsel, biri bizim, diğer üç parsel Milli Emlak'a ait. İrtifak hakkı için Milli Emlak ile iletişime geçtim. Söz konusu parsellerin 30 yıllığına Galatasaray'a irtifaklandırılması için sözleşmeler hazırlanıyor. Müjdeli haberi yakında vereceğim. Desteklerinden ötürü Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bakanımız Murat Kurum'a büyük bir teşekkür gönderiyorum."

"Hangi projeyi yaparsak yapalım birbirimizi sevelim. Galatasaray büyük bir camia. Bu birlikteliğin sağlanması gerekiyor. İlk hedefim camiada sevgi iklimini oluşturmak."

"Riva 2 sene içinde nakde dönecek'' 

"Riva'da inşaat devam ediyor. İnşa edilen veya önümüzdeki iki senede inşa edilecek 750 villa var. Bu 750 villanın 150'si Galatasaray'ın malı! Kaba hesapla 15 milyon TL diyorum. 150'yi 15'le çarpınca 2 milyar 250 milyon TL para oluyor. Hiç kimse bunu eğip bükmesin."

"Riva'da bir de orman arazimiz var. Yaklaşık 200 dönüm burası. Orman evleri, hobi evleri gibi evler yapılıp satışa çıkarılacak. Orman arazisini Emlak Konut'a geliştirmek üzere devrettik. Emlak Konut geliştirmekten vazgeçirse devredilecek bize."

"Riva iki sene içinde nakde dönecektir. Büyük fayda devşirecektir Galatasaray'a. TFF ve bankalar da hep 'Mali durumu en iyi takım Galatasaray' diyorlar. İşte bu yüzden Galatasaray. Hiç böyle düşündünüz mü?"

"Ziraat Bankası Genel Müdürü'ne söyledim. 'Bankalar Birliği Anlaşması'ndan çıkacağız' dedim. 'Nasıl olacak o iş? dedi. Halledeceğimi söyledim. Bu prangadan kurtulmak son derece olası."

"Galatasaray, 4 büyük kulüp içinde mali durumu en iyi olan kulüptür. Bütün bankacılar bunu söylüyor. İnsan bunu duyduğunda gururlanıyor."