"Doğruluk mu Cesaret mi?" oyununda korkunç cesaret! Büyükannesini öldürdü

20 yaşındaki Tiernan Darnton isimli bir öğrenci 94 yaşındaki büyükannesini evde yangın çıkartarak öldürdü. Tiernan Darnton yaptığı itirafta arkadaşları ile oynadığı 'doğruluk mu cesaret mi?' oyununda galeyana gelip, onları şaşırtmak için büyükannesini öldürdüğünü söyledi.

"Doğruluk mu Cesaret mi?" oyununda korkunç cesaret! Büyükannesini öldürdü

Tiernan Darnton'ın arkadaşlarıyla oynadığı 'doğruluk mu cesaret mi?' oyunu büyükannensinin hayatına mal oldu. Darnton büyükannesinin yaşadığı bungalov evi ateşe vererek 94 yaşındaki büyükannesi Mary Gregory'nin ölümüne sebep oldu.

Büyükanne Gregory 28 Mayıs günü erken saatlerde Lancashire Heysham'daki bungalov evinin bahçesinde bulundu. İtfaiyeciler tarafından kurtarılan kadın hastaneye kaldırıldı fakat birkaç gün sonra 1 Haziran günü öldü.

 "Doğruluk mu Cesaret mi?" oyununda korkunç cesaret! Büyükannesini öldürdü - Resim : 1

David McLachlan QC, Darnton'ın bir yıl sonra yaptığı açıklamalara dayanarak büyükanne Gregory'nin ölümünün kazara olamayacağını söyledi. McLachlan, "Bu olay, trajik bir kaza olmaktan çok uzak. Mary Gregory'nin ölümü Tiernan Darnton'ın evini kasten ateşe vermesinden kaynaklandı" dedi.

Arkadaşlarına gizli tutmaları için yemin ettirdi

Tiernan Darnton büyükannesinin ölümünü gizli tutmaları için arkadaşlarına yemin ettirdiği öğrenildi. Ancak yaklaşık bir yıl sonra, Mayıs 2018'de kendisi cinayeti işlediğini itiraf etti. Darnton çıktığı mahkemede, 'bildikleri için kendisini cezaevine gönderebilecek' bir arkadaşından bahsetti. Bunun üzerine kadın danışman, "Ne dediğini tam olarak anlamadım ama sanırım bana birini öldürdüğünü söylemeye çalışıyorsun" diyerek oturumu sonlandırdı. Darnton da kadını onaylar bir şekilde başını salladı.

"Birini öldürmüş olabilirim"

Mahkemede Darnton'dan 'en karanlık sırrını' açıklamasının istendi ve Darnton bunun üzerine "Kimseye söylemediğim bir sırrım var. Birini öldürmüş olabilirim"dedi.

Darnton, kendisine baskı yapıldığında 'büyükannesini' öldürdüğünü itiraf etti, bunu nasıl yaptığını açıkladı ve büyükannesinin demansı olduğu için onun daha fazla acı çekmesini istemediğini söyledi.

Arkadaşlarının çok sevineceğini düşünmüş

Polise yaptığı açıklamada Darnton,  yangını kasten veya kazara başlatmadığını söyledi. Darnton, arkadaşlarıyla oynadığı Doğruluk mu Cesaret mi oyununda böyle bir karar vererek yaptığını, akıl sağlığı sorunları ve dikkat çekme rahatsızlığının olduğunu söyledi. Ayrıca Darnton, arkadaşlarını şoke etmek istediğini çünkü bu yaptığına arkadaşlarının çok sevineceğini söyledi.

Bir hafta sonra, büyükanne Gregory'nin oğlu olan Darnton'ın üvey babası Chris Gregory'nin de katıldığı başka bir duruşma daha gerçekleşti. Bay McLachlan Chris Gregory'e, Darnton'ın bir suç işlediğinden bahsettiğini söyledi.

"Perdeleri çakmakla ateşe verdim"

Duruşma esnasında Chris Gregory duydukları karşısında oldukça şaşırdı. "Tüm bu söyledikleriniz benim annemle mi ilgili?" dedi. Gregory'nin bu sözleri üzerine  Darnton "Perdeleri çakmakla ateşe verdim" diyerek itirafını yineledi. Chris Gregory, olayın sabahın 3'ünde gerçekleşmiş olduğunu öğrendiğinde ise şaşkına döndü.

Darnton'ın itirafları üzerine bir soruşturma başlatıldı ve memurlar Darnton'ın arkadaşlarına,  Bayan Gregory'nin cenazesinden sonraki haftalarda "Doğruluk mu Cesaret mi" oyunu oynadıklarını sordu.

Darnton, Mayıs 2019'da Heysham'daki Combermere Road'daki bir adreste tutuklandı ve cep telefonuna ile bilgisayarına el konuldu.

Google'da "Ben bir canavarım ve cehenneme gideceğim" diye aratmış

Darnton'ın cihazları incelendiğinde Haziran 2018'de şoke eden Google aramalarına rastlanıldı. Google'da 'umutsuz bir katil', 'Ben bir katilim' ve 'Ben bir canavarım ve cehenneme gideceğim' gibi bir dizi arama yer alıyordu.

Ağustos 2018'de ise yine Google aramalarında "sevilen birini sefaletinden kurtardığı için suçlu hissetmek" yazan başka bir arama buldu.

Darnton şimdi, büyükannesi Gregory'yi öldürmekle suçlanıyor ve Preston Crown Mahkemesi'nde yargılanıyor.