2000 sonrası emekli olanlar derin bir nefes alacak! İntibak yasası çıkacak mı?

Milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği intibak zammı hakkında son dakika gelişmeleri araştırılıyor. 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlar intibak yasası için Meclis'ten gelecek haberi bekliyor. 2000 sonrası emekliler için intibak yasası geliyor mu? İntibak yasası çıkacak mı?

2000 sonrası emekli olanlar derin bir nefes alacak! İntibak yasası çıkacak mı?

Milyonlarca emekli vatandaş intibak zammı hakkında gelecek son dakika haberlerini bekleniyor. 2000’den sonra emekli olan SSK ve Bağ-kur’lular için intibak yasası meclise geliyor. 2023 yılında emekli maaşlarına yapılan yüzde 30 zammın ardından emekliler yeni bir düzenleme daha bekliyor.

2000 yılı öncesinde emekli olan vatandaşlar ile sonrasında emekli olan vatandaşlar aldıkları aylıklar arasında farkların eşitlenmesi için talep ettikleri intibak yasası hakkında beklentiler devam ediyor. 2023 yılında emekli intibak zammı ne kadar olacak? 2000 sonrası emeklilere intibak zammı gelecek mi?

2000 sonrası emekli olanlar derin bir nefes alacak! İntibak yasası çıkacak mı? - Resim : 1

2000 SONRASI EMEKLİLERE İNTİBAK ZAMMI GELECEK Mİ?

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekliler için intibak düzenlemesi ve bayram ikramiyesindeki artış talebinde bulundu. Ergün, intibak düzenlemesi hakkında şunları kaydetti:

"EYT, emekli aylıklarına zam oranının yüzde 30'a yükseltilmesi, en düşük aylığın 5 bin 500 liraya çıkartılması adımları, intibak düzenlemesi ve bayram ikramiyesindeki artışla taçlandırılmalı. Milyonlarca emekli, intibak düzenlemesinin EYT düzenlemesiyle birlikte TBMM'ye sunulmasını dört gözle bekliyor. Bu adımın atılması, 2000 yılından sonra emekli olanlara rahat bir nefes aldıracaktır."

2000 sonrası emekli olanlar derin bir nefes alacak! İntibak yasası çıkacak mı? - Resim : 2

İNTİBAK YASASI ÇIKACAK MI?

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, intibak düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin primlerin eşitlenmesinden bahsetti. Bağ-Kur'luların 9 bin gün prim biriktirmesi gerekirken, SSK'lıların 7 bin gün biriktirmesi gerekiyor. Buradaki haksızlığın giderilmesi primlerin eşitlenmesi söz konusu. Maaşların eşitlenmesi talepleri var, bu konuda bir çalışma var." ifadelerini kullandı.