YKS'ye girecekler dikkat!

YKS'ye girecek öğrenciler için çok önemli uyarı. "Eğitim Bilgilerim" bölümünün güncellenmesi zorunlu. Bu bölümü güncellemeyen öğrenciler birçok sorunla karşı karşıya kalacak. Eğitim Bilgilerim bölümünü nasıl güncelleyeceksiniz? İşte yanıtı...

Cumartesi günü YKS'ye girecek 2 milyon 528 bin 110 aday için çok önemli bilgilendirme. Son günlerde bazı okullar ve öğretmenler sınava girecek öğrencileri eğitim bilgilerinin güncellenmesi konusunda uyarıyor. Bu durum büyük bir karmaşaya neden oldu. Konu hakkında detaylı bir açıklama yapılmamasından dolayı veliler ve öğrenciler ne yapacağını anlayamadı.

Paniğe gerek yok!

Öncelikle öğrencilerin panik yapmasına gerek olmadığını belirtelim. Bu bölüm güncellenmek zorunda ancak şimdi değil. Sınavın ardından 18 Haziran - 26 Haziran tarihleri arasında güncelleme yapmanız gerekiyor. ÖSYM'den verilen bilgi bu şekilde. Bu güncellemeyi yapmak için henüz zamanınız var.

 Eğitim Bilgileri nasıl güncellenir? (Fotoğraflı anlatım)

YKS'ye girecekler dikkat! - Resim : 2
ÖSYM'nin sitesine giriş yaptıktan sonra soldaki "Eğitim Bilgilerim" butonuna tıklayın...

 

YKS'ye girecekler dikkat! - Resim : 3
Eğitim Bilgilerimi E-Okul/YÖKSİS'ten Güncelle butonuna tıklayın...

 

YKS'ye girecekler dikkat! - Resim : 4
"Güncel" yazıyor ise sorun yok. Güncel değil uyarısı alırsanız 18 Haziran'da mutlaka tekrar giriş yapın.

Sosyal medyada yayılmaya başladı

Sosyal medya aracılığıyla konunun gündeme gelmesinin ardından tüm öğrenciler bu sorunun cevabını merak etmeye başladı, "Eğitim Bilgilerim" kısmı güncellenmeli mi, yoksa güncellenmemeli mi? Cevap EVET. Bu kısmı güncellendiğiniz ama bilgiler eşleştiriliyor. Sistemde 'güncelle' butonuna bastığınızda eğer bir sorun yok ise "E-Okul/YÖKSİS'ten alınan eğitim bilgileriyle aynıdır" uyarısı çıkıyor. Durum böyleyse merak edilecek bir şey yok.

YKS'ye girecekler dikkat! - Resim : 5
Sosyal medyadaki bu mesajlar kısmen de olsa doğru çıktı. Güncelleme işlemi yapılmak zorunda ancak zamanı sınavdan sonra.

18 Haziran'da tekrar girin

Sistemde bilgileriniz güncel görünse dahi 18 Haziran'da yeniden giriş yapıp kontrol etmenizde fayda var. Bu sayede herhangi bir aksilik yaşamadan tüm sınav işlemlerinizi yerine getirmiş olacaksınız.

ÖSYM'den uyarılar

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS'ye 2 milyon 528 bin 110 adayın katılacağını ifade ederek, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ile koordineli çalıştıklarını söyledi.

Saat konusunda da tüm öğrencilere yapılan çağrıda saat 10.00'dan itibaren kimsenin sınav binasına giremeyeceği belirtilerek, mutlak suretle bu saatten önce sınav binasından giriş yapılması gerektiği vurgulandı.

Sınav binası kapısında yapılacak üst aramasından dolayı gecikme yaşanabileceği için en geç 09:30'da sınav binası önünde hazır olmakta fayda var.