2021 Ballon d'Or’u kimin kazandığı ifşa edildi! İşte, basına sızan liste...

Sızdığı iddia edilen bazı belgelere göre 2021 Ballon d'Or ödülünün sahibi belli oldu. Bu yılki Ballon d'Or ödülünü Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'nun kazanmadığı ortaya çıktı. Peki, 2021 Ballon d'Or Ödülü'nü hangi futbolcu kazandı? 2021 Ballon d'Or Ödül töreni ne zaman? İşte, Sızdırılan liste...

2021 Ballon d'Or’u kimin kazandığı ifşa edildi! İşte, basına sızan liste...

Sızdığı iddia edilen bazı belgelere göre 2021 Ballon d'Or ödülünün sahibi belli oldu. Yılın öne çıkan isimleri arasında Chelsea'nin yıldız orta saha oyuncusu Jorginho ve Real Madrid'in golcüsü Karim Benzema gibi daha birçok aday var. Futbolseverler internet üzerinde “Ballon d'or erkek adayları kim? Ballon d'or kadınlar adayları kim?” sorularına yanıt aradı. 2021 Ballon d'Or belgerlerinin sızdırılmasının ardından “2021 Ballon d'Or Ödülü'nü hangi futbolcu kazandı? 2021 Ballon d'Or Ödül töreni ne zaman?” soruları internet üzerinden aranmaya başlandı. Bu yılki Ballon d'Or ödülünü Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'nun kazanmadığı ortaya çıktı. Peki, FIFA Ballon d'Or nedir? 2021 Ballon d'Or Ödülü'nü hangi futbolcu kazandı? İşte, Sızdırılan 2021 Ballon d'Or listesi…

2021 Ballon d'Or’u kimin kazandığı ifşa edildi! İşte, basına sızan liste... - Resim : 1

FIFA Ballon d'Or nedir?

FIFA Ballon d'Or, bir önceki senenin en iyi futbolcusuna verilen ve yıllık olarak düzenlenen bir futbol ödülüdür. En iyi futbolcu dünyanın her yerinden antrenörler ve uluslararası takım kaptanlarının yanı sıra gazetecilerin kullandığı oylara dayanarak seçilir.

FIFA Ballon d'Or'un kuruluşu 2010 yılında France Football'un düzenlediği Ballon d'Or ile FIFA'nın düzenlediği FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ödüllerinin tek çatı altında birleştirilmesi ile gerçekleşmiştir. İlk ödül töreni 10 Ocak 2011 tarihinde Zürih, İsviçre'de gerçekleştirilmiştir.

2021 Ballon d'Or’u kimin kazandığı ifşa edildi! İşte, basına sızan liste... - Resim : 2

2021 Ballon d'Or Ödülü'nü hangi futbolcu kazandı?

Fotoğraftaki bilgiye göre, Polonyalı yıldız Robert Lewandowski 627 oyla listenin başında, Messi ikinci sırada, Karim Benzema ise üçüncü sırada yer alıyor.

Listede Cristiano Ronaldo dokuzuncu, Luka Modric ise 12. sırada kendine yer buldu. PSG'nin yıldızları Mbappe 6, Neymar 19. basamakta.

 2021 Ballon d'Or’u kimin kazandığı ifşa edildi! İşte, basına sızan liste... - Resim : 3

Geçen sezon 57 gole direkt katkı yaptı 

Polonyalı golcü müthiş bir sezon geçirdi. Bayern Münih'in yıldızı, geçen sezon 3 farklı kulvarda 48 gol, 9 asistle tam 57 gole direkt katkıda bulundu.

 2021 Ballon d'Or’u kimin kazandığı ifşa edildi! İşte, basına sızan liste... - Resim : 4

'Ödülü ben hak ettim' 

Son 2 sezondur sergilediği performansla ödülü kendisinin hak ettiğini vurgulayan Polonyalı golcü, "Milli Takım'da ya da kulüpteki her iyi maç benim ödül alma şansımı arttırıyor. Son 2 sezonda birçok ödül kazandım. Bu sayede neden Ballon d'Or kazanmam gerektiğini de göstermiş oldum. Benim için büyük bir onur olur, adaylar arasında olmak gurur verici. Umarım oylamada politik yaklaşımlar olmaz" demişti.

 2021 Ballon d'Or’u kimin kazandığı ifşa edildi! İşte, basına sızan liste... - Resim : 5

Messı ikinci sırada 

Basına sızan sıralamaya göre; Lionel Messi ikinci, Karim Benzema ise üçüncü sırada yer aldı. Sezonun flaş ismi Mohamed Salah ise 4. sırada kendine yer buldu.

Daha önce de yaşanmıştı

Benzer bir olay Luka Modric'in Ballon d'Or'u kazandığı 2018 yılında da yaşanmıştı.

2021 Ballon d'Or’u kimin kazandığı ifşa edildi! İşte, basına sızan liste... - Resim : 6

2021 Ballon d'Or Ödül töreni ne zaman?

2021 Ballon d'Or ödülü için oylama kapanmış durumda. 29 Kasım'da yapılacak ödül töreninde bu listenin doğru olup olmadığı merakla bekleniyor.

France Football, dünyanın en iyi oyuncuları listesini yayınladı. Ballon d'Or ödülü için hazırlanan 30 kişilik adaylar arasında Bayern Münih'ten Robert Lewandowski bu yıl ödülün favorisi konumunda.

2021 Ballon d'Or’u kimin kazandığı ifşa edildi! İşte, basına sızan liste... - Resim : 7

Ballon d'or erkek adayları kim?

Mahrez, Kante, Haaland, Bonucci, Mount, Kane, Donnarumma, Benzema, Sterling, Barella, Pedri, Messi, Bruno Fernandes, Chiellini, Modric, De Bruyne, Neymar, Rúben Dias, Lautaro, Kjaer, Lewandowski, Salah, Jorginho, Azpilicueta, Lukaku, Gerard Moreno, Cristiano Ronaldo, Foden, Mbappe ve Luis Suarez.

Ballon d'or kadınlar adayları kim?

Sandra Panos, Irene Paredes, Alexia Putellas, Jennifer Hermoso ve Like Martens. Diğer 15 aday ise: Magdalena Eriksson, Marie-Antoinette Katoto, Sam Kerr, Stina Blackstenius, Wendie Renard, Samantha Mewis, Pernille Harder, Vivianne Miedema, Jessie Fleming, Ashley Lawrence, Christine Sinclair, Ellen White, Christiane Endler, Fran Kirby ve Kadidiatou Diani.

2021 Ballon d'Or’u kimin kazandığı ifşa edildi! İşte, basına sızan liste... - Resim : 8

En iyi genç oyuncu adayları

Mason Greenwood, Bukayo Saka, Pedri, Jérémy Doku, Ryan Gravenberch, Jamal Musiala, Florian Wirtz, Jude Bellingham, Giovanni Reyna ve Nuno Mendes.

En iyi kaleci adayları

Donnarumma, Ederson, Schmeichel, Edouard Mendy, Courtois, Keylor Navas, Emi Martínez, Neuer, Oblak ve Handanovic.

2021 Ballon d'Or’u kimin kazandığı ifşa edildi! İşte, basına sızan liste... - Resim : 9

Sızdırılan 2021 Ballon d'Or listesi

1- Robert Lewandowski (Bayern Münih)
2- Lionel Messi (PSG)
3- Karim Benzema (Real Madrid)
4- Mohamed Salah (Liverpool)
5- Jorginho (Chelsea)
6- Kylian Mbappe (PSG)
7- N'Golo Kante (Chelsea)
8- Erling Haaland (Dortmund)
9- Cristiano Ronaldo (Manchester United)
10- Kevin de Bruyne (Manchester City)
11- Gianluiggi Donnarumma (PSG)
12- Luka Modric (Real Madrid)
13- Giorgio Chiellini (Juventus)
14- Harry Kane (Tottenham)
15- Bruno Fernandes (Manchester United)
16- Ruben Dias (Manchester City)
17- Romelu Lukaku (Chelsea)
18- Pedri (Barcelona)
19- Neymar (PSG)
20- Riyad Mahrez (Manchester City)