2021 yılında bizi hangi filmler bekliyor?

Pandemi ne yazık ki tüm sektörlerde olduğu gibi kültür sanat alanında da derin ve zor kapanacak yaralar açtı. Sinemalar kapandı, pek çok filmin vizyonu ertelendi ya da filmler vizyona giremedi. 2020 yılı biterken sinema adına belirsizlik devam etse de yapımcılardan alınan haberler bir yandan ümitsiz olmamamızı söylüyor.

Örneğin; Marvel'in vizyona sokacağı filmler hayranları tarafından merak konusuydu. Ülkemizde de oldukça fazla hayran kitlesine sahip olan Marvel, 2023 yılına kadar gösterime girmesi planlanan filmlerini açıkladı.

MARVEL TUTKUNLARINI HEYECANLANDIRAN HABER!

Tom Hardy’nin başrolde olduğu “Venom 2” 2021’de vizyona girecek Marvel filmlerinin ilk sırasında. Listede ayrıca “Örümcek Adam”, “Fantastik Dörtlü”, “Blade” gibi bilinen yapımların devam filmleri de yer alıyor.

Marvel’in en beğenilen serilerinden biri olan Örümcek Adam, (her şey yolunda giderse) üçüncü filmiyle sinemaseverlerle buluşacak. Kahramanımız Peter Parker, yine dünyayı kurtarmak için elinden geleni yapacak.

1998 yılında Wesley Snipes’in canlandırdığı ve oldukça popüler olan “Blade”, Türkçe adıyla “Bıçağın İki Yüzü” filmi, yine 2021 yılında vizyona girecek olan Marvel filmleri arasında yerini aldı. Başrolde ise son dönemde oyunculuk performansı ve aldığı ödüllerle dikkat çeken Mahershala Ali yer alacak. Ünlü aktörün Blade karakterine çok yakışacağı kesin.

Asgard’ın hükümdarı Thor’un mücadeleleri 4. Filmle kaldığı yerden devam edecek. Yönetmen koltuğunda Taiki Waititi’nin olacağı Thor 4 Love and Thunder, pek çok yeni karakter ve bambaşka bir hikaye ile seyirci karşısına çıkacak. Ayrıca “The New Mutants”, “Black Panther 2”, “Black Widow”, “Eternals” ve “Morbius” 2023 yılına kadar Marvel’in vizyona sokacağı filmler arasında yer alıyor.

2020 YILININ EN ÇOK İZLENEN VE KONUŞULAN DİZİLERİ

Pandemi sebebiyle evde olduğumuz şu dönemde imdadımıza dijital platformlar yetişti. Peki 2020 yılında dijital platformlarda en çok hangi diziler izlendi?

2021 yılında bizi hangi filmler bekliyor? - Resim : 1
Ratched dizisinden bir sahne...

 

Ryan Murphy’nin senaryosunu Evan Romansky ile birlikte kaleme aldığı korku draması “Ratched” 2020'de en çok izlenen yeni dizilerden biri. Ünlü oyuncu Sarah Paulson’ın başrolünde olduğu Ratched, Miloš Forman’ın 1975 yapımı filmi "Guguk Kuşu"nun öncesinde yaşananları anlatıyor. Hikâyenin merkezinde, "Guguk Kuşu"nun hemşiresi Mildred Ratched yer alıyor.

Dünyada ve Türkiye'de büyük ses getiren ünlü soygun dizisi La Casa De Papel de bu yıl yayınlanan 4. Sezonuyla dijital platformun en çok izlenen dizileri arasında. Usta soyguncuların zeka kokan planlarını uygulayarak darphane soygununu konu alan dizi, 2021 yılında final sezonuyla sevenleriyle buluşacak.

2020'nin son aylarında izleyiciyle buluşan “The Queen’s Gambit” yayınlanmaya başladığı tarihten itibaren dikkatleri üzerine çekti. Satranç dâhisi Elizabeth Harmon’ın ilaç bağımlılığıyla mücadele ettiği yaşam öyküsünü anlatan dizi tüm dünyada satranç satışlarını bile artırdı. Kısa zamanda büyük bir ilgiyle seyredilen yapımlar arasında yerini aldı.

Bu yıl dijital platformlarda yayına giren yerli diziler de oldukça konuşuldu. Berkun Oya imzalı “Bir Başkadır” onlardan biri. Dizi, senaryosu, çekimleri ve oyunculuk performanslarıyla yayınlandığı ilk günden itibaren hatırı sayılır bir izleyici kitlesine ulaştı. Sekiz bölümden oluşan “Bir Başkadır”, adının hakkını fazlasıyla veriyor.