Tesla hisseleri 7 ayda yüzde 50 yükseldi

Mart ayında yılın en düşük seviyesini gören Tesla hisseleri 7 ayda yüzde 50 yükseldi.

Tesla hisseleri 7 ayda yüzde 50 yükseldi

Mart ayında bu yılın en düşük seviyesini gören Tesla hisseleri 7 ayda yüzde 50’ye yakın yükseliş kaydederek 843 dolara ulaştı. Tesla hisseleri 883 dolara çıkarak bu yılın zirvesini görmüştü.

2008 yılındaki finansal kriz öncesinde mortgage balonunu öngörerek karşı pozisyon alan Michael Burry ise 31 Mart itibariyle Tesla’nın 800 bin 100 hissesinde kısa pozisyon almıştı.

Sonrasında Ağustos ayında da Tesla’daki kısa pozisyonlarını artırmaya devam eden Burry, Cathie Wood'un ARKK Borsa yatırım fonuna karşı da kısa pozisyon aldığını bildirmişti.

Tesla boğası olarak bilinen ve şirketin hisse fiyatının 3 bin dolara ulaşmasını bekleyen Cathie Wood'un yatırım fonu ise Burry’nin pozisyonları sonrasında Eylül ayında farklı zamanlarda 350 bin Tesla hissesi satmıştı.

ARK Innovation and ARK Nexxt Generation Internet borsa yatırım fonu bu dönemde 62 milyon dolar değerinde 81 bin 600 Tesla hissesi satmıştı. ARK Yatırım Eylül ayında toplamda 350 bin civarında Tesla hissesi satarken potföylerinde en fazla yer kaplayan şirket satışlara rağmen Tesla’ydı.

Tesla hisseleri, Burry’nin ilk kısa pozisyon aldığını duyurduğu 31 Mart’tan bu yana yüzde 27 civarında yükselirken Ağustos’taki duyurudan bu yana da yüzde 26 yükseldi.