2022 Kutlu Doğum Haftası nedir? Kutlu Doğum Haftası ne zaman? Kutlu Doğum Haftası sözleri...

2022 Kutlu Doğum Haftası nedir? Bir diğer adıyla Mevlid-i Nebi Haftası olarak bilinen bu hafta vatandaşlar tarafından araştırıldı. Kutlu Doğum Haftası ne zaman? İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in doğum haftası olan Kutlu Doğum Haftası vatandaşlar tarafından merak edildi. Kutlu Doğum Haftası sözleri...

2022 Kutlu Doğum Haftası nedir? Kutlu Doğum Haftası ne zaman? Kutlu Doğum Haftası sözleri...

Kutlu Doğum Haftasının neden kutlandığını vatandaşlar tarafından merak edildi. Kutlu Doğum Haftası nedir? Bu özel hafta 1989 yılından itibaren Peygamber Efendimiz'in etkinlikler çerçevesinde anılması için kutlamaya başlanmıştır. Kutlu Doğum Haftası ne zaman? Kutlu Doğum Haftası sözleri... İşte, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğum günü olarak kabul edilen Kutlu Doğum Haftası (Mevlid-i Nebi) hakkında tüm merak edilenler haberimizde...

2022 Kutlu Doğum Haftası nedir? Kutlu Doğum Haftası ne zaman? Kutlu Doğum Haftası sözleri... - Resim : 1

2022 Kutlu Doğum Haftası nedir?

Mevlid-i Nebi Haftası, eski adıyla Kutlu Doğum Haftası, Süleyman Hayri Bolay'ın teklifiyle Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla 1989 yılında başlatılmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da desteklenmiştir. Kutlu Doğum Haftasına resmiyet kazandırılarak her yıl farklı etkinliklerle yalnızca Türkiye'de kutlanmaktadır. Hz. Muhammed'in anlatılmasının, anılmasını amaçlanmaktadır. 1994-2017 yılları arasında Peygamberimizin doğum gününün miladi takvime göre 20 Nisan kabul edilerek kutlandığı ifade edilen bir etkinlik haftasıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftasının bu yıl ana teması ''Hz. Peygamber ve Güven Toplumu'' olacağı belirtildi.

 Kutlu Doğum Haftası ne zaman?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğum günü olarak kabul edilen Kutlu Doğum Haftasının başlangıç tarihi 14 Nisan 2022 Perşembe, bitiş tarihi ise 20 Nisan 2022 Çarşambadır.

Kutlu Doğum Haftası sözleri...

-Yaratılmışların en hayırlısı, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem için duygularımızı dile getirdiğimiz şu mübarek günde salat ve selam O'na olsun... Kutlu doğum haftanız mübarek olsun.

- Hâzret-i Ömer; "Resûlullah efendimizin doğum zamanına kıymet veren, İslâm'a kıymet vermiştir."

-Yalvarışımı kabul eyle!.. Şefaat mumunu yak Ya Resûlullah!.. Yak ki, aciz kalemimi aradan kaldırarak o muma atılayım..Ömür ırmağımı senin saadet havuzuna akıtayım.. Kutlu doğum haftanız mübarek olsun.

- Hazret-i Osman; "Peygamber efendimizin mevlid-i şerîfi için bir dirhem harcayan, sanki Bedr ve Huneyn gazalarına iştirak etmiş gibi sevâb kazanır."

2022 Kutlu Doğum Haftası nedir? Kutlu Doğum Haftası ne zaman? Kutlu Doğum Haftası sözleri... - Resim : 3

-O’na Uyunuz..O’nu Örnek Alınız Ki O,Sizde Hergün Yeniden Doğsun...Yüreğinizi Verin Ki O’na,Yarın Orada Sizinle Olsun..

-Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet'i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Allah, nice gül kokulu sevgi dolu Kutlu Doğum haftası kutlamayı nasip etsin.

- Hazret-i Ali; "Resûlullah efendimizin doğum zamanına kıymet verip, mevlid-i şerîf okunmasına sebeb olan, dünyâdan îmânla gider" buyurmuşlardır.

- Alem senle övüldü. Biz seninle hep güldük. 14 asırdır daim sensizliğe sürüldük. Sana salat ve selam gönlümüz seninle dolsun. Bizleri sana ümmet yapana hamdler olsun. Güllerin gülistanı gül efendim.

-Alemlere Rahmet Hz. Muhammed (s.a.v) Ümmetin üstüne titreyen sensin, Müjdeci, uyaran,gel diyen sensin,Kulunu Allah'a sevdiren sensin,Gecemi gündüze çeviren sensin,Ey Hakk'ın şahidi yüzünü göster,Kul şahadetinle tanımak ister.