2022 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı kaç gün tatil?

On bir ayın sultanı Ramazan ayının içinde olduğumuz günlerde vatandaşlar Ramazan'ın ne zaman biteceğini araştırmaya başladı. 2022 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan ayının başlamasıyla bayram ve tatil soruları vatandaşlar tarafından araştırıldı. Peki, Ramazan Bayramı kaç gün tatil?

2022 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı kaç gün tatil?

Müslümanlar için önemli ibadet ayı olan Ramazan 2 Nisan Cumartesi günü başladı. İbadetlerini yerine getiren müslümanlar Ramazan ayının bitiminde bayramın mutluluğunu yaşayacaklar. 2022 Ramazan Bayramı ne zaman? sorusu içinde bulunduğumuz Ramazan ayı boyunca vatandaşlar tarafından merak edilecek gibi görünüyor. Ramazan Bayramı kaç gün tatil? İşte, tüm detaylar haberimizde...

2022 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı kaç gün tatil? - Resim : 1

2022 Ramazan Bayramı ne zaman?

2 Nisan Cumartresi tarihinde başlayan on bir ayın sultanı Ramazan 1 Mayıs tarihinde sona erecek. Ramazan ayı bitiminden sonra 2 Mayıs itibariyle Ramazan bayramı kutlanacak.  Ramazan ayı içinde olan Kadir Gecesi ise 27 Nisan Çarşamba günü idrak edilecek.

 Ramazan Bayramı kaç gün tatil?

Ramazan Bayramının ilk günü 2 Mayıs Pazartesi günü olacak. Son günü ise 4 Mayıs Çarşamba gününe denk gelecek. Pazar günü 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın olması ve Ramazan ayının son günü olmasıyla birlikte üç günlük Ramazan Bayramı ile birlikte toplamda 4 gün tatil resmi tatil olarak sayılacak.