21 yaşında 196 ülkeyi nasıl gezdiğini anlattı!

21 yaşındaki gezgin, dünyayı gezerek rekor kırdı. İşte genç kadının dünya turu macerası...

Amerikalı gezgin Lexie Alford, dünya üzerindeki 196 bağımsız ülkenin tamamını gezerek, Guinness Rekorlar kitabına girdi.Lexie, 2 haziran 2019'da instagram hesabına "resmi olarak dünyadaki her ülkeye seyahat etti" yazısı ile bir fotoğraf yükledi. Fotoğrafta, üzerinde yazılı "Kuzey kore 31 mayıs 2019, ülke no 196" yazılı bir kağıt tutuyor.

21 yaşında 196 ülkeyi nasıl gezdiğini anlattı! - Resim : 1

Seyahat etmenin kendini bildi bileli yaptığı bir şey olduğunu söyleyen Alford, maceralarını “lexielimitless” isimli ınstagram hesabından paylaşıyor. Her an dünyanın farklı bir bölgesinden fotoğraf paylaşımı yapan Lexie'nin instagram'da 202 bin takipçisi bulunuyor.

21 yaşında 196 ülkeyi nasıl gezdiğini anlattı! - Resim : 2

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir seyahat acentesi olan ailesi Lexie'yi mısır piramitlerinden,  Dubai'nin pahalı otellerine, Kamboçya'nın yüzen köylerine kadar götürerek yaşamın çeşitli açılarını göstermiş. Bu şekilde Lexie, farklı insanların yaşamları hakkında daha da meraklanmış.

21 yaşında 196 ülkeyi nasıl gezdiğini anlattı! - Resim : 3

İlk zamanlar yalnızca farklı yerleri görmek ve dünyayı tanımak amacıyla seyahatler yapsa da, daha sonra etrafındaki insanlar, özellikle de genç kadınlara ilham verdiğini fark etmiş.Ardından da dünyanın, medyanın gösterdiği gibi korkunç bir yer olmadığını ve iyiliğin her yerde olduğunu herkese göstermeyi amaçlamış.

Lexie tüm seyahatlerinin masraflarını kendi karşılıyor. Seyahat halindeyken birkaç marka ile reklam kampanyası yaparak gezisine maddi destek sağlasa da, hiç sponsorluk almamış.

21 yaşında 196 ülkeyi nasıl gezdiğini anlattı! - Resim : 4

Seyahat edebilmek için 12 yaşından bu yana bulduğu her işte çalışıp para biriktirmiş.
Biriktirdiği para ise ilk 1.5 yıla yetince, Lexie ailesinin yanında çalışmaya, fotoğraf çekmeye ve blog yazmaya başlamış.

İnsanlara minimum eşya ile seyahat etmelerini, kendilerine güvenmelerini ve cesur olmalarını söylüyor. Sadece minimum eşya taşımalarını, kendilerine güvenmelerini, cesur olmalarını ve bir beklenti olmadan seyahat etmelerini söylüyor.