Google Earth'te tespit edildi

ABD'nin Florida eyaletinde 22 yıl önce ortadan kaybolan adamın cesedi Google Earth'te tesadüf eseri bulundu. William Moldt isimli adamın arabası gölün içinde fark edildi.

Google Earth'te tespit edildi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde yaşayan William Moldt, 1997 yılında kız arkadaşını aradıktan sonra kayıplara karıştı. Eve doğru yola çıkmış olan adamın gelmemesi üzerine durumu polise bildiren kız arkadaşını aylarca süren arama çalışmalarından sonuç alamayınca büyük üzüntü yaşamıştı.

O dönem 40 yaşında olan Moldt, Lantana'da bulunan bir gece kulübünden evine dönüyordu. Ortaya yeni çıkan bilgilere göre talihsiz adam aracının kontrolünü kaybedip göle dalmış ve bir daha çıkamamış. Polis, uzun aramaların sonucunda kendisinden bir iz bulamayınca 'kayıp şahıs' olarak nitelendirdiği Moldt'u arama çalışmalarını durdurmuştu.

Moldt'un kaybolduğu bölgedeki Wellington kasabasının eski sakinlerden biri Google Earth ile gezinti yaparken gölün içinde bir otomobil olduğunu fark etti. Durumu gölün bulunduğu Moon Bay Circle bölgesinin yeni sahibine ileten şahıs, kontrol etmelerini istedi.

Arazi sahibi bunun üzerine bölgeyi dron ile taradı. Otomobili görüntüleyen adam durumu polise bildirdi. Aracı gölden çıkaran polis, kemik kalıntılarına ulaştı. Yapılan incelemede kalıntıların Moldt'a ait olduğu belirlendi.

2007 yılında Google Earth tarafından kaydedilmiş

Amerika'da sonuç alınamayan dosyaların bulunduğu veritabanı olan Charley Project, "arabanın 2007 yılından beri Google Earth'teki uydu görüntülerinde açık bir şekilde yer aldığını ancak bu zamana kadar kimsenin fark etmediğini" belirtti. Polis, Moldt'un arabasının kontrolünü kaybettiğini ve göle uçtuğunu düşünüyor.

"Geliyorum" demek için aradı...

Polisin yaptığı açıklamanın ardından Moldt'un ailesine yaşananlar iletildi. Moldt'un kaybolduğu gece yerel saat ile 23: 00'da gece kulübünü terk ettiği ifade ediliyor. Sakin bir insan olduğu belirtilen Moldt'un o gece sarhoş olmadığı kaydedilmiş. Moldt'un kız arkadaşını 21: 30'da aradığı ve yakında evde olacağını söylediği biliniyor.