Sakın güneşe aldanmayın! Meteoroloji uyarı yaptı, işte il il hava durumu

Aşırı sıcaklardan bir anda soğuk havalara geçtik. Bu sabah da İstanbulluları güneşli bir hava karşıladı. Sakın güneşe aldanmayın. Meteoroloji uyarılarını sıraladı. İşte il il hava durumu...

Sakın güneşe aldanmayın! Meteoroloji uyarı yaptı, işte il il hava durumu

İstanbullular bugün güneşli bir sabaha uyandı. Peki bugün hava nasıl olacak? 23 Eylül Cuma günü için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Son değerlendirmelere göre yarın sabahtan itibaren Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli, Rize ile Artvin'in kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli sağanak beklendiği belirtildi. İstanbul'da ise cuma günü aralıklı sağanak yağış etkili olacak.

4 kent için turuncu alarm verildi

Meteoroloji'den yapılan açıklamada Sakarya, Zonguldak, Düzce ve Bartın için "turuncu", Adana, Hatay, İstanbul, Kayseri, K.Maraş, Tokat, Yalova, Bursa, Mersin, Kastamonu, Kocaeli, Nevşehir, Sivas, Yozgat ve Osmaniye içinse "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu.

Sakın güneşe aldanmayın! Meteoroloji uyarı yaptı, işte il il hava durumu - Resim : 1

Rüzgarın hızı 75 km'yi bulacak

Doğu Karadeniz'de rüzgarın yarın, ilk saatlerden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.Fırtınanın, aynı gün öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bildirildi. Saat 03.00'te başlaması beklenen fırtınanın 16.00'da son bulacağı belirtildi.

Yağışlı hava hayatı olumsuz etkileyebilir

Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin'in kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Marmara

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı, kıyı kesimlerinin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Antalya çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye ile Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batı kesimleri, Ağrı, Bitlis ve Muş çevreleri ile zamanla Van'ın doğusu ile Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; yarın bölgenin doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; gece saatlerinde kıyı kesimlerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.