23 Nisan etkinlikleri neler? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şiirleri ve sözleri 2022...

Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her sene coşkuyla ve sevinçle kutlanıyor. 23 Nisan etkinlikleri neler? Bu anlamlı gün için okullarda etkinlik hazırlıkları başladı. İşte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şiirleri ve sözleri 2022...

23 Nisan etkinlikleri neler? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şiirleri ve sözleri 2022...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın bu sene 102. yıldönümü kutlanacak. 23 Nisan etkinlikleri neler? Çocuklar, veliler ve öğretmenler 23 Nisan etkinlikleri için internette araştırma yapmaya başladı. İşte, merakla aranan ve beklenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şiirleri ve sözleri 2022...

23 Nisan etkinlikleri neler? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şiirleri ve sözleri 2022... - Resim : 1

23 Nisan etkinlikleri neler?

İlkokul ve ortaokul öğrencileri her yıl gibi bu yılda okullarında düzenlenen etkinliklere katılıyor. Şiirler, şarkılar ve tiyatrolarla her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük coşku ile kutlanıyor. Bu yıl İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı adına, 24 Nisan Pazar gününe kadar sürecek “Çocuk Sanat Festivali” haftası düzenliyor. Çocuklar için;

  • atölyeler,
  • sergiler,
  • filmler,
  • tiyatrolar,
  • konserler,
  • dev piyano,
  • TRT Çocuk’un en sevilen filmlerinin maskotları bir hafta boyunca çocuklarla buluşmaya devam edecek.

 Festivalde İstanbul Devlet Opera Balesi Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde yaptığı 9. Ulusal Resim Yarışmasının sergisi de yer alacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şiirleri ve sözleri 2022...

-"Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız." -M. K. Atatürk

-”Çocuk yurdun temelidir. Bu ülkenin geleceği çocuklarımızdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.”

-”Ulusal egemenlik, ulusun namusu, onuru ve şerefidir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.”

-”Çocuklar sizler, Türkiye' yi bugünkü seviyeye getiren nesillerin izinden gideceğinize, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında yılmayacağınıza inancımız tamdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.”

-Varlığından güç aldığımız çocuklarımız ve gençlerimiz, bu konudaki en büyük teminatımızı oluşturmaktadır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.

-İlk başta anne ve babalarımızın çocukları, sonra çocuklarımızın anne ve babası oluruz. Daha sonra anne ve babamızın anne ve babası, en sonunda da çocuklarımızın çocukları oluruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.

23 Nisan etkinlikleri neler? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şiirleri ve sözleri 2022... - Resim : 3

-Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, birinci meclis üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.

-Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir.

-“23 Nisan, Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir.”

-23 Nisan dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağları güçlenerek tüm insanlığın huzur ve barış içerisinde yaşayabilecekleri bir dünyanın temelidir. 23 Nisan kutlu olsun!

-23 Nisan'ı şen, şakrak, cıvıl cıvıl, rengarenk bir ortamda kutlamaları dileği ile bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarım.

-Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102. Yıldönümünü ve 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyorum.

-Milli bayram olmanın ötesinde bütün dünyada evrensel bir özellik kazanmış olan bu günde, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum.

23 Nisan etkinlikleri neler? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şiirleri ve sözleri 2022... - Resim : 4

 23 NİSAN 

Bugün bir başka aydınlık yeryüzü,
Bir başka ağaçların, evlerin yüzü.
Bugün çocuklar güzel.
Bugün sokaklar güzel...
Elimizden tutan her el
Daha sağlam
Daha mavi gökyüzü;
Bayraklar daha yakın.
Bakın: geçiyor yarının büyükleri;
Şarkılar tutuyor gökleri.

-Adnan ARDAĞI

 

EGEMENLİK ULUSUNDUR

Egemenlik ulusun olduğu günden beri,
Hergün daha çok artan bir zevkle yaşıyoruz.
Biz seyredenlerin kamşıyor gözleri,
Asırları yılların içinde aşıyoruz...
Artık maziye gömdük mesafeyi, zamanı;
Her geçen gün andırır bir 23 Nisanı.
Kalplerde inkılâbın bilinçli heyecanı,
Mukaddes hedeflere hızla yaklaşıyoruz.
Yolumuzda ışıktır demokratik meş'ale,
Biz milletçe bağlıyız ulusal ülkülere.
Heybetli bir çığ gibi bütün ulus el ele.
Yeni bir medeniyet için uğraşıyoruz.
Bugün yirmi milyon Türk bir tek kalp, bir tek vücut;
Hepsinde aynı hamle, aynı güvenli umut.
Yuvalar şenlik dolu, gönüller ferah, mesut...
En kutlu bir hayatın zevkini taşıyoruz.     

-Halil Refet Tanışık

23 NİSAN

Sana armağan etti,
Ata bu güzel günü,
23 Nisan bugün,
Çocuk Bayramı günü.
Sevin, oyna, gez, dolaş,
Senin bayramın bugün.
Bayrağı sev arkadaş.
Dalgalandıkça öğün.           

-R.Gökalp ARKIN