O baba konuştu

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Türkiye'de büyük tepki çeken 2,5 yaşındaki çocuğa rakı içirilme görüntüleri sonrası çocuğun öz babası konuştu. Serkan Dökmeci, "Kızımın onlarla kalmasını istemiyorum. Bana verilmesini istiyorum" dedi.

Türkiye iki gündür Uşak'ta 2,5 yaşındaki çocuğa rakı içiren aileyi konuşuyor. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından aile hakkında soruşturma başlatıldı. Anne ve baba gözaltına alınırken, küçük çocuk devlet tarafından koruma altına alındı.

İçki içirilen çocuğun öz babası olan ve Bursa'da yaşayan Serkan Dökmeci, tesadüf eseri görüntüleri bulduğunu belirterek, hem eski eşinden hem de eski eşinin kocasından şikayetçi olduğunu söyledi. Kızının telefonunu kontrol ettiği sırada görüntüleri bulduğunu belirten Dökmeci, 2007 yılında kızımız doğdu. 2009 yılında boşandığımızda kızımın velayetini annesi aldı.

Şu anda 12 yaşında olan kızının cep telefonunda görüntüye rastladıktan sonra hemen şikayetçi olduğunu belirten Dökmeci, "Zaman zaman kızım yanıma geldiğinde, zararlı programlar var mı diye videolara fotoğraflara bakıyordum. İlk olarak ufak çocuğun mama sandalyesinde babası tarafından alkol içirildiğini gördüm. Tabi bunu görünce şoke oldum. Bundan sonra kızım her geldiğinde telefonunu kontrol ettim. En son Bursa'ya geldiğinde kendi kızımında rakı kadehiyle fotoğraflarını gördüğüm için, annesine avukatım aracılığıyla çağrı mektubu gönderdim. Gelmeyeceklerini söylediler. Benim de yapacak bir şeyim kalmayınca savcılığa başvurdum" dedi.

"Onlarla kalmasını istemiyorum"

Çocuğunu yanına almak istediğini ifade eden Serkan Dökmeci, "Çocukları kandırıyorlar, programlar indiriyorlar kızımın telefonunu kontrol ediyordum. Özellikle ufak çocuğa rakı içirildiği görüntüleri görünce kızım her geldiğinde telefonunu kontrol ettim. Kızımın da rakı kadehiyle fotoğrafını göreceğim aklımın ucuna gelmiyordu. Sonuçta annesi orada, onlara emanet etmişiz. Ama ben artık kızımın onlarla yaşamasını istemiyorum. Zaten yıllarca kızımı göremedim, icra kararlarıyla gittim hep. 10 yıla yakın askıda kalan görüş günlerim vardı. Bir yıldır kızımla sık sık görüşüyoruz ve daha öncesinde de başka bir şey oldu mu bilmiyorum. Kızımın kesinlikle onlarla kalmasını istemiyorum. Devlet büyüklerimize de sesleniyorum, kızımın bana verilmesini istiyorum" diye konuştu.