29 Kasım - 5 Aralık haftasında Gökyüzü enerjileri hangi burç için neler söylüyor?

Herkese sağlıklı, mutlu ve keyifli bir hafta geçirmesini dilerim.

Bu hafta astrolojik açıdan oldukça önemli bir hafta geçireceğiz. 4 Aralık Cumartesi günü saat 10.43‘te Yay burcunun 12 derecesinde parçalı Güneş tutulması meydana gelecek. Güneş tutulması, Antarktika, Hint Okyanusu, Atlas okyanusu ve Güney Afrika açıklarından gözlemlenebilecek. Tutulma ülkemizden gözlemlenemeyecek. Güneş tutulmaları, bir devrin kapanması ve yeni bir devrin açılması ile birlikte, hayatımızdaki önemli dönemeçleri anlatır. Trenin makas değiştirerek yol değiştirmesi gibidir. Yay burcundaki Güneş tutulması, hayatlarımızın 18 ve 9 yıllık döngülerinin artık kapandığının habercisidir, böylece yepyeni bir dönemin içerisine gireriz.

Güneş tutulması Yay burcunda gerçekleşeceği için, toplumsal olarak etkilerini daha çok, dini liderlerin önemli kararlarını duyarak, basın, yayın, sektörü, gazeteci ve akademisyenleri ilgilendiren konulardaki gelişmeleri takip ederek deneyimleyebiliriz. Aynı zamanda, yangınlar, uçak kazaları, doğal afetler, yanardağ hareketlenmeleri gibi hareketli konular gündemimizde olabilir. Kanunlar ve yasalar ile ilgili yeni düzenlemelerin getirilmesi ile birlikte, turizmin beraberinde mültecileri ilgilendiren konular, göçler, göçmenlik ile ilgili konularda yaşanan önemli gelişmelere de tanık olabiliriz.

Tutulma anında Venüs‘ün Plüton gezeni ile kavuşumda olması, ilişkiler ve para piyasalarında yaşanacak köklü değişimlerin habercisi olacaktır. Eğitim ve öğrenim hayatında yapılacak önemli değişimler söz konusu olabileceği için, sınav sisteminin değiştirilmesi gibi dikkat çekici durumlar gündeme gelebilir. Ülkemizde turizm sektörünü ilgilendiren konularda önemli kararlar alınabilir. Dernekler ve sosyal sorumluluk projelerine getirilecek yeni düzenlenmeler de söz konusu olacaktır. Tutulmanın yönetici gezegeni olan Jüpiter‘in Mars ile yapacağı zorlu açı ve yine Mars’ın Neptün ile yaptığı olumlu açı, hayatlarımızda yapmak istediğimiz ve hayalini kurduğumuz konularda eyleme geçme motivasyonumuzu artırırken, Jüpiter’in büyüten etkisi de devrede olacağı için, mücadele etmemizi gerektiren sorun ve pürüzleri de ortaya çıkaracaktır. Bu Güneş tutulması özellikle Koç, Aslan, Terazi ve Kova burçlarını olumlu etkilerken, Balık ve Başak burçları tutulmadan zorlu etkiler alan burçlar arasında olacaktır. Özellikle İkizler ve Yay burçlarının hayatlarını derinden etkileyecek olan tutulma, yeni ve kadersel olayları da beraberinde getirecektir. Bireysel haritalar bazında özellikle özgürlükler alanında, hak, hukuk, adalet konularında, fikirlerin değişmesi dolayısıyla yeni inanç kalıplarının oluşması ve bu inandığımız değerleri de hayata geçirmek konusunda oldukça güçlü bir istek ve arzuda olacağız. Abartılı ve fanatik bir tutum sergilemekten kaçınmaya özen göstererek, düşünmeden harekete geçme ve dürtüsel davranışlar sergilemek yerine, konulara mantık çerçevesi içerisinde yaklaşmaya özen göstermemiz gereken bir dönem olacaktır. Sağlık açısından ise, özellikle ateşli hastalıklar, solunum yoluyla bulaşabilecek enfeksiyonlar, karaciğer hastalıkları ve safra kesesinde oluşabilecek taşlar gündeme gelebilir.

Koç ve Yükselen Koç: Bu hafta Yay burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması ile birlikte, oldukça olumlu etkiler altında olacaksınız. Yurt dışı bağlantılı işleriniz hız kazanırken, internet, basın, yayın ve sosyal medyada daha aktif olduğunuz bir dönem sizleri bekliyor olacaktır. Özellikle hukuksal konularda işleriniz varsa, bu dönem sizler için olumlu sonuçları beraberinde getirecektir. Ayrıca bu dönemi kendinizi geliştirmek istediğiniz konularda yeni eğitimler alarak değerlendirebilir, bu konuda özel fırsatlar yakalayabilirsiniz. Ticari konularda başarılı olacağınız bir dönem olduğu için, bu alanda çalışmalarınız karşılığını bulacaktır.

Boğa ve Yükselen Boğa: Bu hafta Yay burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması ile birlikte, ortak kazanımlarınızı, eşinizin gelirini, miras, vergi, nafaka, kredi ve borç konularını gündeminize getirecektir. Bu dönem içerisinde, beklediğiniz bir miras haberi varsa, konuyla ilgili yaşanan gelişmeler ile netleşme söz konusu olacaktır. Aynı zamanda, yatırım amaçlı veya borçların düzenlenmesi konusunda kredi başvurularınız da olumlu sonuçlanabilir. Sağlık açısından ameliyat ve operasyonlar gündeminize gelebilir, dikkatli olmanız faydalı olacaktır.

İkizler ve Yükselen İkizler: Bu hafta Yay burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması ile birlikte, kadersel karşılaşmalar, geçmişten gelen ve bitiremediğiniz bir ilişkiniz ile ilgili netleşme durumu söz konusu olabileceği gibi, hayat akışınızda yeni bir dönemin de başlangıcı olacaktır. Sorunlu giden her türlü ilişkilerinizden kurtulmanız için güzel bir dönem sizleri bekliyor. Bu dönemde yeni ortaklı işler ve projelere imza atabilirsiniz. Sağlık açısından ise kendinizi yenileyeceğiniz bir sürece giriyorsunuz.

Yengeç ve Yükselen Yengeç: Bu hafta Yay burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması ile birlikte, sağlık konularınız, iş hayatınızda ve çalışma koşullarınız ile ilgili değişimler ve iş arkadaşlarınızla olan ilişkileriniz gündeme gelecektir. Bu dönem içerisinde, günlük yaşam rutinlerinizde değişiklik söz konusu olabilir. Aynı zamanda yakınlarınızın sağlık konusundaki sorunları ile ilgilenebilirsiniz. Kendi sağlığınızın da hassas olduğu bir süreç olduğu için dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Özellikle rutin bir sağlık kontrolünüz varsa ihmal etmemelisiniz.

Aslan ve Yükselen Aslan: Bu hafta Yay burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması ile birlikte, aşk hayatınız ve çocuklar ile ilgili gelişmeler hareket kazanırken, hobileriniz ile sosyal olduğunuz ve hayattan keyif aldığınız konularla ilgili olarak da son derece şanslı bir döneme gireceksiniz. Aşk hayatınızdaki sorunları çözüme ulaştırdığınız, ilişkinizdeki anlaşmazlıkların çözüldüğü bir süreç olacaktır. İlişkisi olmayanlar ise, bu dönem yeni ilişkiler için kendilerini hazır hissedeceklerdir. Çocuk sahibi olmak isteyen Aslan burçlarını bu tutulma oldukça olumlu etkileyecektir.

Başak ve Yükselen Başak: Bu hafta Yay burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması ile birlikte, aileniz, ev yaşantınız ve aile içi ilişkileriniz gündeme gelecektir. Ebeveynlerinizin sağlık sorunları ile ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Bu dönem içerisinde, taşınma kararı alabilir veya gayrimenkul alım satımı yapabilirsiniz. Evinizde tadilat gerektiren işleriniz söz konusu olabilir. Aynı zamanda kariyer hayatınız ve aile içi ilişkilerinizi dengeye oturtmakta zorlanacağınız bir dönem olabileceği için dikkatli olmanız faydalı olacaktır.

Terazi ve Yükselen Terazi: Bu hafta Yay burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması ile birlikte, yakın çevreniz ve kardeşleriniz ile ilgili konular gündeminizde olacaktır. Bu dönem, yakın çevreniz ve kardeşlerinizin sorunları ile daha yakından ilgilenebilirsiniz. Aynı zamanda yeni eğitimlere, yeni iş ve projelere de başlayabilirsiniz. Kısa seyahatlerin bol olacağı bir dönem sizleri bekliyor olacaktır.

Akrep ve Yükselen Akrep: Bu hafta Yay burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması ile birlikte, sizlere yeni finansal kapılar açılacaktır. İş ve kariyer konusunda yakın çevrenizden destek görebilirsiniz. Terfi veya zam alabilir, yatırım amaçlı gayrimenkul alım satımı yapabilirsiniz. Bu dönem içerisinde, kendi bedensel sağlığınızı ihmal etmemelisiniz. Hislerinizin güçlendiği bu süreçte, sevdiğiniz insanlarla telepatik bağlar kurabilir veya düşüncelerinizi hayatınıza çekerek, onları tezahür ettirdiğiniz bir dönemden geçiyor olabilirsiniz. Bu nedenle, olumlu düşünceler içerisinde olmak sizin için faydalı olacaktır.

Yay ve Yükselen Yay: Bu hafta burcunuzda gerçekleşecek olan Güneş tutulması ile birlikte, iş, kariyer, ilişki ve aile yaşantınız olmak üzere, tüm bu konularda kendinizi daha çok ortaya koyabileceğiniz bir dönem sizinle olacaktır. Hayatınızda yapmak istediğiniz ve gerçekleştirmek istediğiniz konularda eyleme geçebilmek için güçlü bir motivasyonda olacaksınız. Ayrıca yine bu dönem içerisinde, fiziksel görünüşünüzde yapmak istediğiniz değişimler için de gökyüzü sizi oldukça destekliyor olacaktır.

Oğlak ve Yükselen Oğlak: Bu hafta Yay burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması ile birlikte, bilinçaltınıza attığınız konular ile ilgili bir yüzleşme yaşayabilirsiniz. Bu dönem içerisinde, ruhsal ve manevi çalışmalara yönelebilir, kendi bilinçaltınızla ilgili şifa çalışmaları yapabilirsiniz. Bu süreçte rüyalarınız oldukça haberci ve rehber rüyalar olacaktır. Aynı zamanda sağlık kontrollerinizi ihmal etmeden yaptırmanız da faydalı olacaktır.

Kova ve Yükselen Kova: Bu hafta Yay burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması ile birlikte, sosyal hayatınız daha aktif olacaktır. Arkadaşlarınız ve sevdikleriniz ile sosyal aktivitelere katılabilirsiniz. Aynı zamanda, toplumsal konulara daha hassas yaklaşarak, dernek ve sosyal sorumluluk projelerinde daha aktif olabilirsiniz. Sosyal çevrenizin desteğini alacağınız bu dönemde, yeni iş ve projelere de imza atabilirsiniz.

Balık ve Yükselen Balık: Bu hafta Yay burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması ile birlikte, iş hayatınız ve kariyeriniz ile ilgili netlik kazanabileceksiniz. Kariyer hedeflerinizi planlarken, annenizin desteğini yakından hissedebilirsiniz. Özellikle kariyer alanında köklü değişimler söz konusu olurken, kariyerinizde yön değişikliğine gidebilirsiniz, yeni iş fırsatları yakalayabilirsiniz veya kendi işinizi kurma yolunda ilerleyebilirsiniz. Aynı zamanda kariyer planlamalarınızı yaparken, aile ve sevdiğiniz insanları ihmal etmemeyi unutmamalısınız.