Portekiz'de 29 kişinin öldüğü otobüs kazasının görüntüsü ortaya çıktı

Portekiz'in Madeira kentinde bir turist otobüsünün devrilmesi sonucu 29 kişi hayatını kaybetti. Yerel medya, kaza anının görüntüsünü yayınladı. Araç önce devriliyor, ardından da yuvarlanıyor...

Portekiz'de 29 kişinin öldüğü otobüs kazasının görüntüsü ortaya çıktı

Tamamı Alman turistlerden oluşan 56 kişilik kafile Portekiz'de kültür turu yapıyordu. Madeira'da dağ köylerine doğru ilerlerken kontrolden çıkan otobüs önce yan yattı, ardından da tepeden aşağıya doğru yuvarlandı. Kazada 29 kişi hayatını kaybederken, 28 kişi de yaralandı.

Santa Cruz kasabasının belediye başkanı olan Filipe Sousa, çarpışmada 12 erkek ve 17 kadının öldüğünü söyledi. Portekiz ulusal haber ajansı Lusa'ya göre kazada 22 kişi de yaralandı. Portekizli otobüs şoförü ve rehber de kazada yaralananlar arasında.

Olayın bildirilmesinin ardından 14 ambulansın olay yerine sevk edildiğini ifade eden yetkililer, kazanın meydana geldiği noktada bulunan yerel halkın da kurtarma çalışmalarına katıldığını açıkladı.

Kazanın hemen ardından çekilen görüntülerde kanlar içerisinde kalmış insanlar görülüyor. Kimileri otobüsten hemen çıkarak yere uzanmış halde, kimileri de otobüs devrildiği sırada içerden fırlamış olarak görülüyor.