29 Mayıs otobüs, metro, Marmaray ücretsiz mi? 29 Mayıs'ta toplu taşıma bedava mı?

29 Mayıs İstanbul'un fethi olarak tarihe geçti. Bu özel günde toplu taşımaların ücretsiz olup olmadığı merak edildi. 29 Mayıs otobüs, metro, Marmaray ücretsiz mi? Konuya ilişkin Marmaray'ın sosyal medya hesabından açıklama geldi. 29 Mayıs'ta toplu taşıma bedava mı? İşte detaylar...

29 Mayıs otobüs, metro, Marmaray ücretsiz mi? 29 Mayıs'ta toplu taşıma bedava mı?

İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümünün kutlanacağı 29 Mayıs gününde toplu taşımaların ücretsşz olup olmayacağpı en ço araştırılan konulardan biri oldu. Resmi tatil olmasa da İstanbul'lu vatandaşlar bu özel günde toplu taşımanın ücretsiz olmasını bekliyor. Konuya ilişkin resmi açıklama Marmaray'ın Twitter hesabından yapıldı. 29 Mayıs otobüs, metro, Marmaray ücretsiz mi? 29 Mayıs'ta toplu taşıma bedava mı? 

29 MAYIS OTOBÜS, METRO, MARMARAY ÜCRETSİZ Mİ?

Birçok resmi tatillerde İstanbul'da toplu taşımalar vatandaşlara ücretsişzhizmet sunuyor. Fakat resmi tatil olmayan 29 Mayıs gününde otobüs, metro, Marmaray, vapur gibi toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. İstanbul'un fethinin 569. yıldönümünün kutlanacağı 29 Mayıs, Pazar gününe denk geliyor.

29 Mayıs otobüs, metro, Marmaray ücretsiz mi? 29 Mayıs'ta toplu taşıma bedava mı? - Resim : 1

İstanbul'un fethinin 569. yıldönümü 29 Mayıs Pazar günü Maltepe Sahili'nde kutlanacak. Kutlamaya tüm İstanbullular davet edildi. Teoman ve Pinhani gibi isimler 29 Mayıs günü İstanbul'un fethi kutlamaları kapsamında konser verecek. Ayrıca, drone ve video mapping gösterileri ve Mehteren takımı olacak.

29 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA BEDAVA MI?

29 Mayıs Pazar günü resmi tatil olmamasına rağmen, Maramaray'ın Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Marmaray trenleri 29 Mayıs İstanbul'un Fethi nedeniyle 29 Mayıs tarihinde ücretsiz hizmet verecek. 

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ise yaptığı bir paylaşımda toplu taşıma araçlarının 29 Mayıs'ta bedava olduğunu şöyle duyurdu:

,"Aziz İstanbullular...13 Eylül 2021'de İBB Meclisi'nde oy birliği ile aldığımız kararla, 29 Mayıs'ta İstanbul'un Fethi'nin 569. yıl dönümünde, İstanbul'daki toplu ulaşım araçları ücretsizdir. Bilgilerinize."

 

29 MAYIS İSTANBUL'UN FETHİ RESMİ TATİL Mİ?

Geçtiğimiz yıllarda da resmi tatil olmayan 29 Mayıs İstanbul'un fethi, bu sene de resmi tatil takviminde yer almadı.