3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne dikkat çekmek istediler, mahkeme salonundan yeşil sahalara transfer oldular

Hakim ve savcılar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne dikkat çekmek için Pendik Ampute Futbol Takımı'yla dostluk maçı yaptılar. Farkındalığın bir gün değil her gün sürmesi gerektiği konusuna iki takım da dikkat çektiler.

Çoğumuz farkında değiliz, fakat hepimiz engelli adayıyız. Anadolu Adalet Sarayı’nda görevli hakim ve savcılar da buna dikkat çekmek için sahaya çıktılar. Maçı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetti. 

"Esasen biz bugün engelsiz arkadaşlarımızla bir aradayız"

"Buradaki arkadaşlarımız fiziksel olarak da kalben de zihinsel olarak da engellerini aşmışlar. diyen Başsavcı Vekili Cumali Karakütük "Bizlerin çoğumuzun yapamadığı şeyleri yapıyorlar. Onları kutluyorum, onlarla bir arada olmaktan çok mutluyuz. Esasen biz bugün engelsiz arkadaşlarımızla bir aradayız” dedi.

Önce gösteri maçı için ısındılar sonra iç ısıtan dileklerde bulundular

“Bizim için mutluluk verici olay”

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Kamuoyunun dikkatini çekmek, farkındalık oluşturmak amacıyla bu etkinlik. Kamuoyunun dikkatini çekebiliyorsak, toplumun içine bu arkadaşları katabiliyorsak bizim için mutluluk verici olay bu olaydır. İyi olan kazanacak ama sanki beraberlik kokuyor gibi geldi bana” ifadelerini kullandı. 

"Hepimiz birer engelli adayıyız, bunu unutmamalıyız" diyen Başsavcı Vekili Mustafa Çakar ise “3 Aralık Dünya Engelliler Günümüz kutlu olsun. Bu farkındalığın birgün değil 365 gün yaşatılması gerekir. Hepimiz birer engelli adayıyız, bunu unutmamalıyız” açıklamasında bulundu.

Başsavcı vekilleri, ağır ceza başkanları ve Pendik Belediye Başkanı da maçta forma giydi

Beykoz Başsavcısı Mehmet Aydın “3 Aralık Dünya Engelliler günü vesilesiyle yine geldik. Yine maç yapacağız. Çok eğlenceli ve hoş bir ortamdı. Bu sene de aynı şekilde olmasını diliyoruz” dedi.

"İnşallah onların farkındalığı daha fazla olur"

“İnşallah toplumda onların farkındalığı daha fazla olur" açıklamasında bulunan Ağır Ceza Başkanı Cengiz Doğan. Herkes elinden gelen yardımı göstererek onların hayatta daha kolay yaşamalarına yardımcı olurlar.

Kıyasıya geçen maçı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetti. Emekli Hakem Cüneyt Çakır ise “Farkındalığın en üst düzeyde olması gereken bir gün. Ama tabiki bunu tek gün olarak yaşamamak lazım. Bunu hayatın her anında hissetmek lazım” diyerek duygularını ifade etti. 

Ampute Futbol Takımı, Anadolu Adalet Takımı'nı 4-3 yendi

Kıyasıya geçen mücadelenin galibi Ampute Futbol Takımı oldu. Ampute Futbol Takımı rakibi Anadolu Adalet Takımı'nı 4-3'lük skorla yendi. 

Futbolcu Hüseyin Türkmen, "Ben bu etkinliği düzenleyen öncelikle Pendik Belediyemize çok teşekkür ediyorum, sporcular olarak çok onur ve gurur duyduk" dedi.