Erdoğan tüm dünyayı etkisi altına aldı "İstediğimizi sorabildik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, uzun yıllara dayanan diplomatik birikimini konuşturdu. Biden ve Boris Johnson'un aksine, toplantıda basın mensuplarından rastgele soru aldı. Erdoğan'ın önceden belirlenmeyen soruları yanıtlaması, ABD'li gazetecileri bile şaşırttı. Bir gazeteci, "Diğer liderlerin aksine Erdoğan'a istediğimizi sorabildik" dedi. Toplantı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un stratejik hamlesiyle yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesine bu kez düzenlediği basın toplantısında damga vurdu. Gazetecilerin karşısına çıktı, rast gele soru aldı.

Tüm soruları diplomatik birikimiyle yanıtladı, Amerikalı gazetecileri bile şaşırttı.

İspanya'nın ev sahipliğinde Madrid'de düzenlenen 32. NATO zirvesi sona erdi. İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye'nin şartlarını kabul etmesiyle, iki ülke de davet aldı.

Son gün ülke liderleri birer birer kameraların karşısına geçerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı...

Ayrı ayrı düzenlenen basın toplantılarında başta Amerika Birleşik Devletleri başkanı Joe Biden ve İngiltere başbakanı Boris Johnson olmak üzere birçok lider, daha önceden belirlenen ve kendilerine sorulan soruları yanıtladı.

Biden'ın toplantısında yalnızca önceden seçilen gazete ve televizyonların muhabirleri soru sorabildi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basın toplantısında ise durum hepsinden farklıydı.

Erdoğan, gazetecilerden önceden belirlenenlerin aksine rast gele sorular aldı. Finlandiyalı gazeteci de, Japon da, Amerikalı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorular sordu. Erdoğan, tüm sorulara uzun yıllara dayanan diplomatik birikimiyle yanıt verdi.

Toplantı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un stratejik hamlesiyle yapıldı.

Erdoğan'ın bu tavrı gazetecileri şaşırttı. ABD’li gazeteci Michael Tracey, dikkate değer notlar aktardı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, diğer ülke liderlerinin aksine önceden belirlenmemiş soruları kabul ettiğini, daha çok soru aldığını söyledi.

Tracey, şaşkınlığı şu sözlerle aktardı:

"Söz verip sorumu cevapladı"

"Erdoğan'ın yardımcısı bana soru soracakların önceden seçilmediğini ve istediğim her şeyi sorabileceğimi söyledi. Erdoğan bana söz hakkı verip sorumu cevapladı. Ukrayna için diplomasi çağrısı yapan az sayıdaki NATO lideri olduğunu, buna karşın ABD/İngiltere'nin askeri gerginliği tırmandırma çağrısı yaptığını belirttim."

Erdoğan tüm dünyayı etkisi altına aldı "İstediğimizi sorabildik" - Resim : 1