4 bacaklı tavuk yürüyor, geziyor

Samsun'da Yangöz ailesinin beslediği 4 bacaklı bir tavuk diğer tavuklarla birlikte geziyor. Beyaz pençe adı verilen tavuk görenleri hayrete düşürüyor.

4 bacaklı tavuk yürüyor, geziyor

Konya'nın İlkadım ilçesinde yaşayanYangöz ailesi, bahçesinde tavuk, horoz, ördek, kaz ve birçok evcil hayvan daha besliyor. Ancak bir tavuk, 4 bacağı ile diğerlerinden ayrılıyor. Aldıkları civcivin 4 ayaklı olduğunu sonradan farkettiklerini söyleyen Yangöz ailesi tavuğa gözü gibi  bakıyor.  Tavuğun sahibi 12 yaşındaki Barış Yangöz tarafından ‘Beyaz Pençe' adı verilen tavuk, diğer tavukların arasında 4 bacağıyla beraber geziyor.

 

"Adını Beyaz Pençe koydum”

4 bacaklı tavuğu diğer tavuklardan daha çok sevdiğini dile getiren Barış Yangöz, “Tavuğumu çok seviyorum. 4 adet bacağı olduğu için ona Beyaz Pençe adını koydum. Onu satmayı kesinlikle düşünmüyorum. Ölene kadar onu besleyeceğim” dedi.

 

"Torunum söylediğinde inanmadım"

Babaanne Yangöz “Çocuklar bana tavuğun 4 bacaklı olduğunu söylediler ama ben inanmamıştım. Gerçekten de 4 bacaklıymış. Ama oluyormuş demek ki. Görmediğimiz şeyleri görmeye başladık. Bu tavuğun da ayrı bir güzelliği var. Arka ayakları kısa olduğu için ön bacakları üstünde yürüyebiliyor” diye konuştu.