4 bakandan Elazığ’daki durumla ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Elazığ depreminin ardından son durumla ilgili açıklama yaptı. Bakan Soylu ağır hasarlı evlerde oturan vatandaşlara toplam 41 bin lira yardımda bulunulacağını duyrdu.

4 bakandan Elazığ’daki durumla ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bugün itibarıyla hem Malatya'da hem de Elazığ'da kamu kurumları çalışmaya başladı.

Huzurunuzda arama kurtarmacılarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. 1000’e yakın burada bulunan STK’lara çok teşekkür etmek istiyorum.

 24 bin 402 çadır sevk edildi şu ana kadar bölgeye. 400 kadar da genel amaçlı çadır sevk edildi. Günlük olarak 50 bin kumanya dağıtılacak Elazığ ve Malatya’da.

Adalet Bakanımız burada. Hem Malatya hem de Elazığ’da kamu kurumları çalışmaya başladı. Üç yurt var burada bunlarda herhangi birinde hasar mevcut değil.

4800 personel hizmet vermektedir. Bu personel teknik profesyonel personeldir.

Bizim vatandaşlardan talebimiz şu, 34 okulumuz açık… Spor salonlarımız açık. Gençlik merkezlerimiz açık. Bir şey daha yaptık. Özellikle lavabo ve tuvalet ihtiyaçları için 50’ye yakın kıraathanenin açık kalmasını temin ettik.

2 bin ağır hasarlı bina tespit edildi. 24 milyon TL toplam destek bölgeye gönderildi.

Ağır hasarlı ve yıkılacak evler için 30 bin lira, acil kira ödeneği olarak da 11 bin lira olmak üzere toplam 41 bin lira verilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamarından satır başları:

Maalesef 39 vatandaşımızı kaybettiğimizi, Elazığ'da 35, Malatya'da ise 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. 1607 vatandaşımız hastanelerimize müracaat etmişti. Şu anda hastanelerimizde yatan 86 yaralımız var. Bunlardan 18 yaralımız yoğunbakım şartlarında. Yoğunbakımda tedavilerine devam edilen yaralılarımızdan herhangi birinin durumu ağır değildir. Sahra ünitelerini açmaya başladık.

Bakan Kurum'un açıklamaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da hasarlı bina sayılarıyla ilgili bilgi verdi. Kurum, “Bugün itibarıyla Elazığ merkez, Sivrice ve Maden’de 50 yıkık binamız mevcut. 308 ağır hasarlı, 150 de orta hasarlı binamız mevcut. Bu binalarımızdan 22 tanesi acil yıkılacak binalardan oluşuyor” dedi.