4 çeşit yemeği 29 TL'ye satamaz! Cengiz Semercioğlu önerdi: İBB lokanta açacağına öğrenciye...

tv100'de ekrana gelen Cengiz ile Ahtapot programında Cengiz Semercioğlu ile Ertuğrul Özkök, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı kent lokantasını değerlendirdi. Özkök öğrenciler için uygulamanın iyi olduğu vurgularken Semercioğlu haksız rekabet olduğunu belirterek İBB'ye öneride bulundu.

tv100'de yayınlanan Cengiz ile Ahtapot programında Cengiz Semercioğlu ile Ertuğrul Özkök, gündemde öne çıkan maddeleri masaya yatırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarihindeki ilk “Kent Lokantası”nı, öğrenci yoğun bölge Çapa’da açmasıyla ilgili Özkök ve Semercioğlu değerlendirmelerini yaptı. 

4 çeşit yemeği 29 lira
Semercioğlu "İBB tarihinde tarihinde ilk defa bir kent lokantasını açtı. Öğrencilerin yoğun olduğu bölge Çapa'da açtı. 4 çeşit yemeği 29 liraya satmaya başladı. İlk olarak öğrencilere başkan Ekrem İmamoğlu servis yaptı. Sadece öğrencilere değil, herkese açık." ifadeleri üzerine Özkök "Benim bir eleştirim var. Mecliste milletvekilerine verilen yemekten daha pahalıya yapmış. Hayat öyle bir hale geldi ki öğrenciler için belediyelerin bir şey yapması takdir edilecek bir şey. " diyerek yanıt verdi.

"Hiçbir lokanta bugünün koşullarında 4 tabak yemeği 29 liraya satamaz"
Özkök'ün yorumu üzerine Semercioğlu "Belediyelerin işi lokanta açmak mı? Bence değil. Günümüz koşullarında doğru. Ben meseleye usülden itiraz ediyorum, esastan önce. Belediyenin işi değil bu. Çünkü Çapa'daki diğer lokanta ve restoranlar ne yapacak? Haksız rekabet. Hiçbir lokanta bugünün koşullarında 4 tabak yemeği 29 liraya satamaz. İBB başka yerden sübvanse ediyordur, 29 liraya satabilir. Çapa'daki kim gidip diğer restoranda yemek yiyebilir." dedi.

"Belediyelerde verebilir"
Öğrencilik yıllarına değinen Özkök "Fransa'da üniversite hayatımda, üniversite lokantalarında 1,70 Frank'a yemek yiyerek geçti. Belediyelerde verebilir. Belediyeler insanlara un dağıtmadı mı? Böyle bir ekonomik kriz yaşayan, böyle bir enflasyon olan ülkede belediyeler bunu yapıyor diye eleştirilebilir mi ya?" diye konuştu. 

"İBB bunu yapacağına öğrenciye bileti çok daha ucuz yapsa çok daha iyi bir iş yapmış olur"
Kent Lokantalarının haksız rekabet olduğunu vurgulayan Semercioğlu öğrencilerin desteklenmesi için belediyeye "Bence İBB bunu yapacağına öğrenciye bileti çok daha ucuz yapsa çok daha iyi bir iş yapmış olur." önerisinde bulununca Özkök "Varsa imkanı onu da yapsın onu da.." yanıtını verdi. Özkök 'ben burada Ekrem beyden yanayım, iyi yapmış' deyince Semercioğlu 'ben öğrencilerden yanayım, yazık diğer esnafa yazık, esnafı gözekmek lazım." dedi.