4. seviye alarm durumu nedir, hangi durumlarda verilir? 4. seviye alarm durumunda ne yapılır?

4. seviye alarm durumu Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,4 büyüklüğünde depremin ardından AFAD Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarının ardından merak edilen konuların başında geliyor. Peki, 4. seviye alarm durumu ne demek? 4. seviye alarm durumu nedir, hangi durumlarda verilir? 4. seviye alarm durumunda ne yapılır? 4. seviye alarm durumu ne anlama geliyor? 4 seviye alarm hangi durumda devreye alınır? İşte detaylar…

4. seviye alarm durumu nedir, hangi durumlarda verilir? 4. seviye alarm durumunda ne yapılır?

4 seviye alarm ne demek, hangi durumda devreye alınır? sorusu, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğünde depremin ardından merak edilen konuların başında geliyor.

Deprem bölgesinde oluşturulan AFAD Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Birçok yerden ihbar geliyor. Arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. İlk işimiz arama kurtarmayı yapmak. Ekipler teyakkuz halinde, 4. seviye alarm verildi. Uluslararası yardım da içermektedir.” açıklamasında bulundu.

4. SEVİYE ALARM DURUMU NEDİR, HANGİ DURUMLARDA VERİLİR?

AFAD'dan yapılan açıklamada, “Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında depremin seviyesi 4. seviye olarak ilan edilmiş olup illerimizde ve Başkanlık AFAD merkezinde tüm afet grupları toplanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Dördüncü seviye alarm, bir ölçekte bir uyarı veya alarm sırasının dördüncü seviyesidir. Bu, belirli bir durumda, önceki üç alarm seviyesinden daha ciddi bir alarm seviyesidir.

Depremlerin tehlike seviyeleri, yoğunluğunu ve yüksek tehlike veya tehlike olmaması durumlarını ifade eder.

DÖRDÜNCÜ SEVİYE ALARM NEYİ KAPSIYOR?

Dördüncü seviye alarm kapsamı, acil durumlar ve çok ciddi tehlikelere karşı kullanılan en yüksek seviye alarmdır. Bu alarm, genellikle ulusal veya yerel hükümet tarafından yapılan ulusal çağrıları kapsar, ancak uluslararası yardım da dahil olabilir. Uluslararası yardım, belirli bir ülkede meydana gelen bir olayda uluslararası kuruluşlar, örgütler veya başka ülkeler tarafından sağlanabilir.

4 SEVİYE ALARM HANGİ DURUMDA DEVREYE ALINIR?

Binalarda ciddi hasar olasılığını derecelendirmek için kullanılır. Bunun anlamı “Güçlü bir şekilde hissedildi, binalarda ciddi hasar olasılığı var” anlamına gelir. Bu şiddet düzeyine, büyüklüğü yaklaşık 4,7 veya daha büyük olan depremlerle ulaşılabilir.