4 yaşındaki oğlunu aç bırakıp ölüme terk eden anne serbest bırakıldı

4 yaşındaki oğlunu yeteri kadar beslemedi. Çocuk yetersiz beslenmeden can verdi. Hamza'nın cesedi vücudunu sinekler ve küf kaplamış bir vaziyette bulundu. 2013'te 15 yıl hüküm giyen acımasız anne 8 yıl yattıktan sonra ruhsatla serbest bırakıldı.

4 yaşındaki oğlunu aç bırakıp ölüme terk eden anne serbest bırakıldı

Küçük Hamza Khan, elinde en sevdiği oyuncağı ile bedeni çürümüş bir halde bulunmuştu. Annesi Amanda Hutton isimli kadın 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 4 yaşındaki Hamza Khan'ın yetersiz beslenmeden can verdiği öğrenildi. Adalet Bakanlığı, 51 yaşındaki Hutton'ın 15 yıllık cezasının yedi yılı ruhsatla serbest bırakıldı. 

4 yaşındaki oğlunu aç bırakıp ölüme terk eden anne serbest bırakıldı - Resim : 1

Batı Yorks Bradford'daki evinde sekiz çocuk annesi Hutton, küçük hamzayı ölüme terk etmiş ve zalim anne 2013 yılında tutuklanmıştı. Hamza ise bulunduğunda vücudunu sinekler ve küf kaplamıştı. O sırada evde beş çocuk daha yaşıyordu ve pis koşullara maruz kalmışlardı.

4 yaşındaki oğlunu aç bırakıp ölüme terk eden anne serbest bırakıldı - Resim : 2

Yetkililer, 2013'te aileyi sorgulamıştı. Hutton ve ailesi, polis ve sosyal hizmetler de dahil olmak üzere bir dizi kurum tarafından bilinmesine rağmen, Bradford konseyi hiçbirinin kayıtlarda "risk altında" bulunmadığını belirtti.

4 yaşındaki oğlunu aç bırakıp ölüme terk eden anne serbest bırakıldı - Resim : 3

Hamza'nın cesedi bulunmadan altı ay önce bir komşu, sosyal hizmetler evin durumu hakkında uyarmıştı. Komşu, kullanılmış bebek bezlerinin bahçeye atıldığı konusunda da belediyeye şikayette bulunmuştu. Evin içinden çekilen tüyler ürpertici resimler, çöp yığınlarını ve kötü koşulları gösteriyor.

4 yaşındaki oğlunu aç bırakıp ölüme terk eden anne serbest bırakıldı - Resim : 4

Hutton bir alkolikti, ancak 2013'teki mahkemesinde çocuklarına bakmaktan daha çok votka içmeyi önemsediği söylendiğinde bunu reddetti.Yetersiz beslenmeden dolayı ölü bulunan Hamza'nın her zaman sıska bir çocuk olduğu konusunda ısrar etti.

Hutton'ın kocası Aftab Khan ile gergin bir ilişkisi olduğu öğrenildi. Aftab Khan 2008'de polise bu konu hakkında uyarıda bulunduğunu iddia etmişti.

Adalet Bakanlığı sözcüsü şöyle dedi:

"Lisansla serbest bırakılan suçlular sıkı koşullarla karşı karşıya ve her an cezaevine iade edilebilirler."