Ünlü sanatçı Bülent Ersoy, ateş püskürdü

40 bin TL'lik kürkü ile yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Türk Sanat Müziği'nin sevilen ismi Bülent Ersoy, mirasını kabul etmeyen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne ateş püskürdü.

Ünlü sanatçı Bülent Ersoy, ateş püskürdü

Nişantaşı'nda alışveriş yaparken kameralara takılan Bülent Ersoy, üzerindeki 40 bin TL'lik kürkü ile yaptığı açıklamalarla tepki toplamıştı.

Diva, "Kürklerimin hepsini Türkan Saylan Hanım'ın derneğine vereceğim. Bir gece düzenleteceğim, ben de gideceğim oraya. Açık artırmayla satsınlar. Epeyce yüklü bir miktar toplanır" sözlerini kullanmıştı.

Ancak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği konu hakkında açıklama yaparak "ÇYDD, tüzüğü gereği doğa, çevre ve canlı haklarına saygılı olmayı ilke edinmiştir. basına yansıdığı üzere, derneğimize hayvanların yaşam hakları ihlal edilerek ekonomik değere dönüştürülmesiyle elde edilen ayni ürünler ve bunların bedelleri üzerinden yapılacak bir bağışı tüzük çalışma ilkelerimiz ve kurumsal değerlerimiz adına kabul etmemiz söz konusu değildir" açıklamasını yapması Bülent Ersoy'u küplere bindirdi.

"Artık kimseye bir şey vermeyeceğim"

Diva, bağışlayacağı kürkleri istemeyen kurum için, "Artık kimseye bir şey vermeyeceğim. Benim iyi niyetimi böyle reklam aracı olarak kullandıklarını hissettim!" dedi. Konuşmasının devamında diva dozunu sertleştirdi. 

"Bu, onun emanetini devralanların bağnazlığı"

Derneğin kurucularından rahmetli Türkan Saylan'ı çok sevdiğini ve saygı duyduğunu dile getiren sanatçı, "Bu, onun emanetini devralanların bağnazlığı. İyi niyetim yanlış yorumlandı. Kırılmadım, şimdi hiçbir şey vermeyeceğim, kendileri düşünsünler" diye konuştu. 

ÇYDD yönetimi ve kendisine tepki gösterenleri hedef alan diva "Bu bir sektör, ben ciğerlerimden rahatsızım ve kimse benim hayvan sevmediğimi söyleyemez!" sözlerini kullandı. 

"Kendimi oynamak istemiyorum"

Hayatının film olması için teklif alan Diva, "İmza atmadım, diretiyorum. Yaşadıklarımı ben biliyorum ve kendimi oynamak istemiyorum. Oynarsam, daha büyük para almam lazım" diyerek, güldü.