Görenler hayrete düştü! Yağ fiyatları şikayet edilenin de üzerine çıktı

Gıda ürünlerinde artan fiyatlarla çalışmaları başlatılan PTTAVM satışlarındaki fiyatlar vatandaşı hayrete düşürdü. 5 litre ay çiçek yağının fiyatı önceden şikayet edilen düzeyin de üzerinden satılıyor.

Görenler hayrete düştü! Yağ fiyatları şikayet edilenin de üzerine çıktı

Son dönem artan gıda zamlarında başı çeken ayçiçek yağı için hükumet çalışma başlattı. İlk başta kooperatifler ve PTT’nin alışveriş sitesi PttAVM üzerinden indirimli ürünler satışa sunuldu. Üç bakan ve Merkez Bankası başkanının katılımıyla gerçekleştirilen Gıda Komitesi toplantısından “Erken Uyarı Sistemi”ne yönelik hızlı tedbir alma kararı çıktı.

Kısa vadede aldığı tedbirler henüz meyvelerini vermedi. PttAVM üzerinden satışa sunulan ayçiçek yağının fiyatının piyasadan yüksek olması vatandaşları şaşkına çevirdi.

Aynı marka PTTAVM'de daha pahalı

Online olarak uygun fiyatlara ayçiçek yağı satışı yapan marketlerin önemli bir kısmının Türkiye’nin her tarafında satış yapan marketleri de bulunuyor. Bu marketlerdeki fiyatların da PttAVM’lerdeki fiyatlardan düşük olması dikkat çekiyor.

PttAVM'de aynı marka 5 litrelik ayçiçek yağını 77 TL’den satışa sunarken, aynı yağ diğer online marketlerde 75,50 liradan satışa sunuluyor. 1 litrelik ayçiçek yağını PttAVM, 24 TL’den satışa sunarken, aynı yağı diğer marketler 17,90 TL’den satıyor. PttAVM’den yapılan alışverişlerde kargo bedava olurken, daha uygun diğer online marketlerin bazılarında kargo ücreti alınabiliyor.

PTT son olarak artan fiyatların ardından yağ satışı yapacağını duyurmasının ardından yağı kendi sitesinde yüzde 25 daha ucuza zaten şirkete dava açacağını duyurmuştu.

Fiyatları PttAVM’nin belirlemediğini belirten PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, “Ayçiçek yağının fiyatı ile ilgili manipülasyon yaptığı tespit edilen söz konusu firma ile ilgili her türlü hukuki işlem başlatılmıştır” açıklamasını yapmıştı.