50 metre sürüklendi, krikoyla hayata döndü

Adana'da otomobili ile bir bisikletliye çarpan sürücü ardından elektrikli bir triportöre çarparak aracının camından fırladı. Triportör sürücüsü ise karşı yönden gelen başka bir aracın altında kalarak 50 metre sürüklendi.

Olaya şahit olan araba tamircisi ise dükkanından krikosunu kaparak yaralıyı sıkıştığı aracın altından çıkardı. Olayın ardından konuşan Tamirci Fatih Kılıçtan, "Kriko ile hayat kurtaracağım hiç aklamı gelmezdi" diye konuştu.

 

Fuzuli Caddesi'nde karşıya geçmeye çalışan Murat Kureriç'e çarmamak için ani fren yapan sürücü  direksiyon hakimiyetini  kaybetti.  Önce bisikletli Kureriç'e, ardından da refüjdeki yaya geçidinden karşı şeride geçmek isteyen Nuri Kaplan yönetimindeki elektrikli triportöre çarpan sürücü kendisi de aracının camından fırladı. 

 

Savrulan triportör sürücüsü Kaplan ise karşı şeritten gelen bir başka otomobilin altında kaldı. Kaplan, otomobilin altında 50 metre sürüklendi. Kaza anı ise bölgedeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

 

Krikosu ile yardıma koştu

Kazanın ardından cadde üzerindeki oto tamircisi Fatih Kılıçtan, iş yerindeki krikoyu alarak otomobilin altında kalan Nuri Kaplan'ı kurtarmak için aracı kaldırdı. Kaplan, çevredeki vatandaşların da yardımıyla sıkıştığı yerden kurtarıldı. Kazanın ardından camdan fırlayan Ayşe Saban'a da ilk müdahaleyi yine çevredeki vatandaşlar yaptı. Bu sırada polis, ikinci bir kazanın yaşanmaması için araç trafiğini durdurdu.

Nuri Kaplan, Ayşe Saban ve bisiklet sürücüsü Murat Kureriç ambulansla hastaneye kaldırıldı.