50 yıllık buz dağının erimesinden sonra ortaya çıktı... Onu orada gören dağcılar dehşet içerisinde kayaklarına sarıldı

Eriyen buzullarda bulunan insan kalıntıları yetkilileri harekete geçirmişti. Kalıntıların 50 yıl önce kaybolmuş İngiliz bir dağcıya ait olduğu anlaşıldı. 1974 yılında 32 yaşındayken kaybolan dağcının yanı sıra 1925 yılından bu yana 300 kişinin kayıtları tutuluyor.

50 yıllık buz dağının erimesinden sonra ortaya çıktı... Onu orada gören dağcılar dehşet içerisinde kayaklarına sarıldı

İsviçre'de eriyen bir buzulda bulunan kalıntıların, 1974'te kaybolan bir İngiliz'e ait olduğu belirlendi. Kaybolduğunda 32 yaşında olan dağcının adı açıklanmadı. Kalıntıları geçen yıl 5 Eylül'de Pennine Alpleri'nde bulundu ve son aylarda İngiliz yetkililer kimliğinin belirlenmesine yardımcı oldu. 

BUZULLARDAN CESETLER ÇIKIYOR

1925'ten beri Alplerde kaybolan 300'den fazla kişinin bir listesi İsviçre makamları tarafından tutuluyor. 2017'de keşfedilen ve 1942'de kaybolan bir çift de dahil olmak üzere son yıllarda eriyen buzullar nedeniyle bir dizi ceset bulunduğu açıklandı. 

50 yıllık buz dağının erimesinden sonra ortaya çıktı... Onu orada gören dağcılar dehşet içerisinde kayaklarına sarıldı - Resim : 1

KİMLİĞİ DOĞRULANDI

Kanton Polisi Valais 16 Şubat Perşembe günü yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Olay yerinde bulunan kalıntılar, 31 Aralık 1974'ten beri Grand Combin bölgesinden kayıp olduğu bildirilen bir adam olabileceğini öne sürdü. İngiltere'deki polisle işbirliği içinde yapılan bir DNA tespiti, kayıp kişinin kimliğinin doğrulanmasına yol açtı. Bu, kaybolduğu sırada 32 yaşında olan bir İngiliz vatandaşı."

50 yıllık buz dağının erimesinden sonra ortaya çıktı... Onu orada gören dağcılar dehşet içerisinde kayaklarına sarıldı - Resim : 2

KÜRESEL ISINMA KAYIP CESETLERİN BULUNMASINA İZİN VERDİ

Küresel ısınma, bölgede insan kalıntıları için ürkütücü hava aramalarının yapılmasına izin verdi ve bu da adamın vücudunun keşfedilmesine yol açtı. Bir polis sözcüsü, "Kayıp kişileri aramanın bir parçası olarak, kanton polisi sürekli olarak yeni olası ipuçları arıyor" dedi. "Buzulun erimesi nedeniyle kanton polisi ajanları, hava kuvvetleriyle işbirliği içinde Corbassiere buzuluna gitti."

50 yıllık buz dağının erimesinden sonra ortaya çıktı... Onu orada gören dağcılar dehşet içerisinde kayaklarına sarıldı - Resim : 3

HAK ETTİKLERİ CENAZE VERİLECEK

Beş yıl önce mumyalanmış kalıntıları bulunan İsviçreli çift, evlerinin yakınındaki bir çayırda inek sağmaya gitmekten dönmemişti. Çiftin en küçük kızı, o sırada ailenin onları aramaktan hiç vazgeçmediğini açıkladı. Bütün hayatımızı hiç durmadan onları aramakla geçirdik. Onlara bir gün hak ettikleri cenazeyi verebileceğimizi düşündük” dedi.