500 kiloluk bomba bulundu! Şehrin yarısı tahliye edilebilir

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, 500 kilogram ağırlığında uçak bombası bulundu. Bombanın, imha edilmek üzere şehir dışına taşınması için 2 kilometrelik alan tahliye edilecek.

500 kiloluk bomba bulundu! Şehrin yarısı tahliye edilebilir

Bomba, Bosna Hersek Radyo ve Televizyon Kurumu binasının arkasındaki inşaat alanında tesadüfen bulundu. Çevrede geniş güvenlik önlemleri de alındı.

Bosna Hersek Federasyonu Sivil Koruma İdaresi (FUCZ) Başkanı Fahrudin Solak, İmha işlemleri için uçak bombasının pim tespitinin yapılacağını, duruma göre yerinde ya da şehir dışına taşınarak imha edileceğini söyledi.

Şehrin yarısı tahliye edilebilir

Solak, pimin bombanın taşınmasına engel olacak türde olması durumunda şehrin neredeyse yarısını tahliye etmek zorunda kalabileceklerini belirtti.

Uzmanlar tarafından yapılacak imha işlemi sırasında bombanın etrafındaki 2 kilometrelik bir alanın boşaltılması gerektiğini anımsattı.

İngiltere yapımı olan uçak bombasının, 1944 yılında Saraybosna'ya atıldığı tahmin ediliyor.

2013 ve 2014 yıllarında da bulunmuştu

Aynı bölgede 2013 yılında İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma 227 kilogram ağırlığında başka bir uçak bombası bulunmuş ve imha edilmişti.

Saraybosna'nın Boljakov Potok semtinde de 2014'te yine 500 kilogramlık bir uçak bombası bulunmuş ve bomba şehir dışına götürülerek etkisiz hale getirilmişti.