54 ayrı suçtan aranıyordu!

Kendisini elektronik ev aletleri yetkili servisi olarak tanıtarak gittiği evlerden beyaz eşyaları toplayıp internet üzerinden satan ve 54 ayrı suçtan aranan zanlı Eskişehir'de yapılan operasyonla yakalandı.

54 ayrı suçtan aranıyordu!

Alınan bilgilere göre, 2018 ve 2019 yılları arasında internet üzerinden yapılandırdığı sahte profil ile kendisini beyaz eşya yetkili servisi olarak tanıtan kişi, vatandaşların eşyalarını tamir için aldığı açıklandı. Alınan eşyaların geri getirilmediği ve vatandaşların dolandırıldığını tespit eden ekipler, olay için inceleme başlattı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, özel ekip kurarak, müştekilerin ve görgü tanıklarının vermiş olduğu eşkal bilgileri ışığında güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. İncelemeler sonucunda dolandırıcılık olayını Engin D. isimli kişinin gerçekleştirdiği anlaşıldı. Engin D. saklandığı evde takibe alındı. Zanlının evden çıktığı anda polis ekipleri zanlıyı kıskıvrak yakaladı.

54 ayrı suçtan aranıyordu

Şüpheli Engin D.'nin; İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Sakarya, Afyonkarahisar ve Eskişehir'de cezaevi firarı, dolandırıcılık, hırsızlık, basit yaralama, tehdit, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması gibi 54 ayrı olaydan arandığı bildirildi. Ayrıca cezaevi firarisi olduğu öğrenildi. Yakalanan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.